Fyra lådor

Snart ett minne blott
Snart ett minne blott

Jag satte igång för någon timme sedan.

Nu har jag sorterat ut fyra lådor med saker som ska gå till loppisen i maj. Under tiden förvarar Janne det hemma hos sig (det är där jag ska ha loppisen). En flyttlåda fylldes med tavlor. Egentligen inte svårt att skiljas från även om det tillhör min forna fotokarriär.

Några som mamma målat och en som jag målat fick stanna kvar.

Samt den mörka som syns ner till vänster i bild, den fick jag i present av mamma och pappa när jag fyllde 25. Det var ingen vidare födelsedag vill jag minnas när jag tänker efter. Jag tror jag var med barn och mina föräldrar gillade inte det. Men…jag låter den vara så länge. Alla småtavlor fick åka, även de jag egentligen gillar – men jag har inte haft dem uppe på år och dag dessutom har jag massor av tavlor som kommer med flytten nästa söndag.

Jag vägrar fylla skåp och lådor så att jag inte ser vad som finns i de där förråden.

Jag gör det inte! Dessutom har jag plockat ner en hel del annat som porslin, glas, prydnadssaker – allt är fint, men jag vill inte ha det hängandes över mig. Sådan är jag! Det får inte tynga mig. När jag läser de bloggare som får en massa saker tänker jag alltid att de måste vara stressade av allt detta de äger, som t.ex. kläder. De kan omöjligt se skogen för alla träd.

Nåja. Min utsortering gick som skogen. Några få böcker åkte också med.

Där finns en hel del som jag kan göra mig av med, men det är lite svårare. Fast vem vet? Innan maj har jag kanske rensat där också. Dessutom älskar jag lådor av alla slag. Jag har massor av vackra sådana och de flesta är tomma. Vackra. Snygga Underbara. Men…de får stanna ett litet tag till, det här var bara första utrensningen i stugan.

Kärlek!

PS Vägghyllorna är tomma, klockan är kastad (trasig de senaste fem åren). Hyllorna ska bort och likaså golvlampan (den köpte jag när jag var runt 20 år, nu åker den med till loppisen). Det rummet som är på bilden är det jag ska fixa till i januari.

2 reaktioner till “Fyra lådor”

  1. Det blir roligt att ha loppis! Apropå tavlor, av dem jag behöll efter mamma och pappa står några lutade i ett hörn i vardagsrummet. Måste göra något åt det. Och häromdan kom min julklapp till mig själv – en målarlåda! Med färger, palett, penslar, palettknivar(heter det väl?) och två dukar varav en uppspänd. Efter jul ska här målas! Fast vad vet jag inte än.

  2. Tinto: Ja, jag tror det blir superskoj. Janne kom med förslaget att jag skulle ha det i maj när det är Bodaforsdagarna och i hans garage. Ena stunden tänker jag att det är bortkastad tid medan jag i andra stunden tänker att det blir superbra och det jag inte säljer lastar vi på kärran och kastar på återvinningsstationen.

    Åh..måla är kul. Jag hade det som en passion för några år sedan. Mina tider gjorde att jag inte kunde delta i kursen jag gick på, det blev bara några gånger när jag var ledig.

    Klicka in dig på Pinterest och sök på konst så hittar du säkert lite inspiration. Så gör jag fortfarande.

Kommentarer inaktiverade.