Nya livet

Nu börjar det
Nu börjar det

Så var den julen över.

Kostsam även om jag delade det mesta med Janne och den slutade i att jag blev sjuk. Inte bara jag, först kräktes Walle natten mellan julafton och juldagen, Sara fick åka hem från jobbet på juldagens morgon och jag kräktes på juldagens eftermiddag. På annandagens eftermiddag blev Jannes barnbarn sjuk och nu – dagen efter annandagen – har Oskar feber.

Det känns skit, för jag känner mig skyldig som ordnade julaftonsfesten.

Nåja. Jag låg still i sängen i två dagar. I morse steg jag upp tidigt och duschade och aldrig har en skål youghurt smakat så gott som då. Sedan har jag gjort lite i taget. Tvättat badrummet med Klorin, tvättat allt som går att tvätta och städat samt rensat ut ännu mer. Janne var här en kort stund men jag såg att han var rädd att bli smittad så jag har avbokat vår dejt ikväll. Märkligt. Jag tror det är första kvällen någonsin som jag är ensam och inte stressad.

Det är nog nu som nya livet börjar.

För den första veckan var fylld av stress med att få prylarna på plats samt att förbereda julfesten. Sedan var det jul. Och sedan har jag legat sjuk i två dagar. Det nya livet börjar ju. Nu. Tänka sig. Jag känner lite oro för om jag har gjort rätt, men gjort är gjort och nu bor jag här. Långt från mina barndoms trakter och långt från mina föräldrar.

Det är inte mycket jag har med mig från Bromölla.

Förutom finporslin och glas är det två lampor och en korgstol samt några flätade korgar. Däremot är prylarna desto fler, men där har jag sorterat bort massor till loppisen. Massor. De saker som passade i Bromölla faller inte lika bra här på något sätt. Märkligt. Men, så glad jag är att äntligen har tid för min stuga. Nu ska det putsas fönster, läsas, stickas och – ja, det känns bra till största delen.

Idag är jag så matt och mellan varje sak jag gör läser jag lite ur boken ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito. Alla har sagt att den är bra, men jag vet inte om jag kan hålla med. Ok, nu börjar den bli bra men den är allt lite seg. Men jag är nyfiken på slutet så jag fortsätter läsa mellan varven.

Fast nu vidare i dagen.

Ikväll ska jag tända en brasa och njuta av att julen är över, att stressen är över, att livet är ok, att jag är lyckligt lottad.

Kärlek!

2 reaktioner till “Nya livet”

  1. Om din julmat varit boven hade alla blivit dåliga ungefär samtidigt. Walle drog med smittan från dagis, bergis. Och dåligt samvete – vad hade du haft om du inte ordnat julkalas? Resonerar du så kan man ju aldrig laga mat till nån! Dåligt samvete kan man ha om man gör något dumt med flit, inte annars!!!

  2. Tinto: Det är min tankegång också. Att vi borde fått det ungefär samtidigt om det var maten. Strunt samma, nu är alla krya igen – tänk ändå att jag flyttade tre rum och kök till min lilla stuga, ordnade upp det, handlade mat, lagade mat och bakade och lyckades genomföra julen och allt på en vecka.

    Nu har jag hämtat mig igen.

    Janne åkte precis iväg på ett eftersök, den som kört på har tydligen inte markerat var rådjuret gick av vägen och sprang in i skogen. Han lär få leta.

    Kram och kärlek till dig från mig och Lady.

Kommentarer inaktiverade.