Igår

Igår kom tiden
Igår kom tiden

Eftersom jag var magsjuk kom inte Sara med familj igår.

Sara är livrädd för smitta. Det gör inte så mycket. Janne var också lite skrajsen så jag ringde och avbokade vår dejt. Det var ok eftersom han är ute och jagar i dag. Först efter midnatt kom jag i säng, jag hann ordna så himla mycket och det gör mig glad.

Små saker hittade sin plats.

Janne var snäll och åkte iväg med julklappspapper och en del saker till tippen. Tvättmaskinen snurrade konstant. Allt är rent och även städat efter julen. Jag har tömt ytterligare små kartonger och mycket ha hittat sin plats. I natt när jag låg och läste kom jag på en annan sak, det handlar om mina garderober. I sovrummet har jag tre smala garderober, två av dörrarna var trasiga när jag flyttade hit så de tog jag bort. Den som var längst in bakom sovrumsdörren behöll jag och det fick bli ett linneskåp. De andra är alltså helt öppna.

För att få det snyggt behöver jag fler hyllor.

Ingen av de andra garderoberna i stugan har samma mått. Tyvärr. Jag mätte det första jag gjorde när jag vaknat i morse. Tyvärr. Nu har jag kommit på en annan idé och fungerar inte den så har jag en tredje i beredskap. Får jag bara tid att tänka så ordnar det sig.

Idag väntade ett mail från min nästa arbetsgivare.

Jag har faktisk inte fått jobbet än, jag har bara fått höra ”vi vill ha dig”. De fackliga förhandlingarna är i alla fall avslutade och kvar är min intervju med Säpo och sedan belastningsregistret (där är det ok, det vet jag). Tänk att jag är så himla pepp på nya jobbet (om det nu blir mitt, det hoppas jag verkligen). Pepp på allt här. Det känns som om jag hittat hem, förutom att jag lämnat mina föräldrar i Skåne och att lägenheten ska städas och lämnas över.

Jag är pepp på dagen i dag också.

Igår var det en störtskön dag. Helt i min anda. Lugn och på egen hand. Visserligen matt efter tidigare stress, jul och spyor – men himmel vad skön dagen var. Till och med en origami-figur hann jag vika – jag hittade förlagan när jag sorterade bland mina papper.

Men nu ska jag sätta igång.

Jag ska börja direkt i pyjamas med att fixa till min garderob. Bilder kommer.

Kärlek!