Nyårsafton

En tulpan

Något av det bästa med bloggen är att se vad som har hänt och vad jag tänkte.

Här kan ni läsa om mina planer för 2017. Fast nu är det ett nytt år och jag har nya planer – men innan dess kan jag bara se tillbaka på året med glädje. Vilket avstamp inför det nya året! Utan att be om det så har jag fått högsta vinsten.

Egentligen var det ett vanligt år fram till i slutet på augusti när jag kom tillbaka från semestern.

Då erbjöd den nye chefen mig ett pensionserbjudande. Det var bråttom enligt honom men ett konkret erbjudande kom inte förrän efter mer än en månad. Jag nappade och av en annan tillfällighet blev det att jag sålde lägenheten och fick ett bra pris för den. Dessutom hade jag inte tänkt söka annat jobb, min tanke var att gå hemma och ha det bra – men jag kunde ändå inte låta bli att kika på lediga jobb. Jag har sökt tre och på det första ville de ha mig men jag tackade nej för tidpunkten passade inte (åh…tack för att jag hade lugnet att inte rusa iväg och säga ”ja”), det andra har de svarat på först nu i dagarna och jag är förstås inte längre intresserad.

Det tredje jobbet hörde de av sig.

En mer ordnad och trevlig rekrytering kan jag inte tänka mig. Den består av sex steg och jag är klar på de fem, kvar är (som jag tjatat om tidigare) belastningsregistret och en sista intervju för Säpo. De där två bitarna har jag redan klarat av i mitt tidigare jobb. Det borde inte vara några problem.

Att flytta upp hit den 17 december var en vinst.

Jag har två månaders ledigt innan nya jobbet börjar och jag tänkte helt enkelt bo in mig, hitta rätt platser till mina saker, sticka, läsa, promenera och hitta nya stigar, sy, bjuda in grannarna, låna på bibblan, laga nya rätter, umgås med mina barnbarn och Janne, följa Walle till skolan och lite annat. Två fina månader kan jag tänka mig innan jag börjar med utbildning på nya jobbet (som jag verkligen hoppas jag får för det passar mig som handen i handsken).

Jag har aldrig i hela mitt liv varit så pepp på att börja ett nytt jobb som det här.

Det känns riktigt roligt. Dessutom tänkte jag att jag skulle cykla till eller från jobbet en del av dagarna och därför köpa mig en hybridcykel.

Nåja…hur var 2017?

Januari – då nådde jag målet och hade minskat 15 kilo genom att promenera. Jag ingick i en undersökning om tjocktarmscancer och det visade sig att de fick göra en kompletterande undersökning. Men den där ”screeningen” visade att allt såg bra ut. En lättnad.

barnen8009
gammalt

Februari – jag bestämde mig för att resten av mitt bostadslån i Bromölla skulle vara betalt till nyår. Efter det hade jag tänkt spara i fyra år och sedan gå in pension för att sälja lägenheten och betala stugan med de pengarna. Ja, nu har jag facit i hand och inte blev det som jag tänkt. Jag fick fina möbler till dockskåpet, alldeles gratis från Norge kom de i två paket. Dockskåpet ska renoveras med kärlek, sedan får jag se om det blir jag eller Helmer som älskar det mest. Tack, Louise!

sortera

Mars – Sara fyllde 35 och jag låtsades som om jag inte kunde få ledigt, istället tog jag i hemlighet tåget upp och när Sara och hennes familj kom till restaurangen satt jag där med Janne. Sedan tog jag barnen med mig hem och de sov över hos mig. Jag gjorde klart en del grejor som jag skapat, bland annat politikerugglan. Först tyckte jag den var usel, men Caroline övertygade mig om att den var riktigt fin. Nu älskar jag den. Det är något jag ska göra mer när jag får tid över och har kommit till ro här i stugan.

malat

April – då gjorde jag klar skänken som jag hade tänkt skulle vara ett sommarprojekt året innan. Vi hade en pysselkväll där jag tvingade både Janne och Oskar att delta. Det blev fina ägg och jag tänkte jag skulle fortsätta med det hela nästa år.

fridajeansjacka

Maj – då gjorde jag många projekt klara, som jeansjackan. Den är jag riktigt glad över.

rabatt

vaska

Juni – min trädgård fick en del förbipasserande att säga ”det är så fint” och det är ”somrigt”. Det gjorde mig glad. Jag sydde lapptäcke och det är också något jag tänkte fortsätta med.

vattenförbud

hyllantva

Juli – då satte Janne upp en hylla till mig enligt mina önskemål. Det blev jättefint. Han började på att bygga en ny trapp och det var vattenförbud (till och med barnpooler fick stå åt sidan).

Helmer

rosa1

Augusti – Walle fyllde sex, jag och Janne firade att vi varit tillsammans i tre år och jag fyllde 61. Fina dagar. När jag kom tillbaka till jobbet efter semestern fick jag ett erbjudande av nye chefen att ”gå hem med full lön”, fast han visste inte mycket om erbjudandet och jag fick vänta mer än en månad på att få något konkret att tänka på. Det var en månad full av tankar.

Min fina nya hjälm!
Min fina nya hjälm!
Ny karta och nya stigar
Ny karta och nya stigar

September – jag gick mycket tillsammans med Lady. Jag köpte en hjälm att ha i Bromölla. Fast det var egentligen onödigt för jag fick mitt erbjudande att ta ställning till och tackade ”ja” med hjärtat i halsgropen. Inte speciellt fett med pengar, men jag skulle klara mig.

Mitt vardagsrum - snart till salu.
Mitt vardagsrum – snart till salu.

Oktober – jag kunde inte låta bli att söka jobb och fick ett ”väkommen till en intervju” hos Polismyndigheten i Nässjö.

sticka

November – jag lärde mig att sticka med flera färger och gjorde handledsvärmare till mamma med mönster av rosenknoppar. Det kändes fint att ge till henne i julklapp. Mest av allt väntade jag på att jag skulle sluta jobba och flytta upp. Lägenheten lades ut till försäljning och såldes på en vecka. Priset blev högra än vad jag kunnat drömma om.

Ordnat i garderoben
Ordnat i garderoben

December – en enda lång leda till den 17 då flyttlasset gick till Bodafors. Jag hade förberett och det gick som en dans. Först kom Janne och vi fyllde hans släp med det som jag packat. Möblerna som Sara och Oskar skulle ha bar vi ner och lagom till fikat dök Oskar upp med en släp och vi fyllde den och sedan gav vi oss iväg i en karavan upp till Bodafors. På en vecka fick jag en provisorisk ordning och jag hann handla och förbereda julafton. Tyvärr drabbades vi av vinterkräksjukan. Först Walle på natten mellan julafton och juldagen, sedan Sara och jag. Någon dag senare var det Måns tur – resten klarade sig.

Det var mitt 2017. Tänk, inte visste jag hur det skulle bli när jag planerade ett år tidigare. Men bättre avstamp kunde jag inte få. Lägenheten är såld, flytten är fixad, julen är över, sakerna börjar finns sin plats i stugan, jag har två månaders ledigt och i mars börjar jag antagligen mitt nya jobb.

Hur kunde jag få det så här bra?

Enda taggen i hjärtat är att mamma och pappa är kvar i Skåne.

Kärlek!

PS Här finns mina årskrönikor sedan 2008. De är nog mest intressanta för mig själv.