Adobe Photoshop Lightroom 6

Blå

Nu har jag varit i Bodafors i mer än två veckor.

Och varje dag, förutom mina två sjukdagar, har jag umgåtts med Janne. Igår kände jag att jag måste – igen – prata med honom om att jag har behov av att vara ensam. För det är ju så att jag gärna vill att det ska fungera mellan oss. Först oroade jag mig, hur skulle jag kunna få fram att jag ville ha både tisdag och onsdag för mig själv? Jag började med att han kunde sova hemma för det är lättare för honom, alltså som i natt.

I morse kom jag till skott.

Jag tänkte att antingen säger jag som det är eller försöker jag få fram det via ett mjukare sätt. Så jag sa som det var och jag försökte omigen förklara att det är inte några timmar jag behöver vara själv utan hela ostyckade dagar. Lyckligtvis köpte Janne det hela och vi har bestämt att vi tar det vecka till vecka. Inget är heller hugget i sten utan vi kan ändra oss.

Det känns jättebra just nu.

Vi äter en sen lunch tillsammans i dag och sedan åker han till sitt och så ses vi på torsdag kväll. I övrigt har jag äntligen beställt ett bildbehandlingsprogram. När jag läste två kurser på Jönköpings högskola fick jag köpa Photo-shop för en billig peng (det rörde sig om tusenlappar dock). I höstas slutade det att fungera och jag försökte installera om och om igen, till slut kom jag på att min version var för gammal och lyckades få fram en ny kod. Inget fungerade i alla fall. Tröttsamt.

Nu har jag gett upp och istället beställt en sorts variant på Photo-shop.

Det känns bra för att ta bilder och inte kunna redigera är trist.

Idag är det 1 januari och vad passar bättre om inte att tänka på mål för året? Vad har jag för mål? Först måste jag säga att det känns som om högsta vinsten har ramlat ner och träffat just mig. Vilken start! Och vilket avslut på det gamla året med ny bostad, ny ort med mera. Jag är otroligt tacksam.

De två första månaderna är jag ledig och jag hoppas att jag får njuta på ett bra sätt. Att jag får ordning i stugan, att jag får många fina promenader med Lady och att jag kan umgås och ha det gott med mina nära och kära.

Mars – ja, då hoppas jag på att börja ett nytt jobb. Jag trodde det var klart, men inte riktigt än. Om jag får jobbet har jag en bra chans till nytt avstamp och jag har funderat mycket på hur jag skulle vilja att en nyanställd var. Jag har ju haft många vikarier, sommarjobbare, praktikanter och andra vid min sida så jag vet i alla fall hur man inte ska vara. Jag drömmer om att jag trivs med mitt nya jobb och att mina nya kollegor tycker jag är bra. Sedan hoppas jag att slutförsäljningen av lägenheten flyter på lika bra som försäljningen, köparen har nämligen en bostad som hon vill sälja. Men det ska ordna sig, kontrakt är skrivna.

April – jag hoppas växthuset är på plats. Jag hoppas att jag fixar att cykla till jobbet vissa dagar och så tänker jag på hur tungt det var de första långpromenaderna jag gjorde och hur fantastiskt skönt jag tycker det är numera – det ska jag ta med mig när det blåser motvind på min väg hem eller till Nässjö. Jag ska gräva upp ett större land! första månaden utan två boende och med det utan två kostnader. Det tackar jag för.

Maj – Trädgården! Jag hoppas jag lyckats driva upp både det ena och det andra. Jag ska fixa framför allt framsidan och så växthuset förstås!

Juni – jag vill fira midsommar med Janne i mitt växthus. För även om det inte är superstort så ska jag nog få plats med en ljuskrona och bord med stolar. Samt en fotogenkamin förstås!

Juli – nu hoppas jag det rullar på. Livet alltså. Att jag lyckas spara lönen från gamla jobbet och bara det att jag slipper betala för två boende! Lite kajak med Janne. Långpromenader med Lady. Ett roligt jobb.

Augusti – även om jag inte får betald semester tänkte jag ta två veckors ledigt för att fira Walle, mig själv och så att jag och Janne har varit tillsammans i fyra år.

September: Måste jag köpa en bil? Det återstår att se. Jag antar att mina rabatter frodas. Funderar lite på att starta en bokklubb. ”Hörbergs bokklubb”. Någon i Bodafors som vill hänga på så är det bara att maila! Gör det!

Oktober och resten av året – jag hoppas det flyter på bra och att mina föräldrar klarar sig. Jag tänkte åka ner en gång var tredje vecka och städa åt dem.

3 reaktioner till “Adobe Photoshop Lightroom 6”

  1. Hade så gärna velat vara med i din bokklubb om jag hade bott i närheten ❤️

  2. Det finns ju moppe också om du absolut inte vill ha bil. Du får väl prova dig fram till vad som blir bäst. Det är inte fel att ändra sig – snarare tvärtom.

  3. Camilla: Du hade varit så välkommen!

    Tinto: Jag har funderat på moppe, men så är det vintern – det fungerar ju inte då.

Kommentarer inaktiverade.