Det där med att sortera

Lite hit och dit
Lite hit och dit

I går kom Sara med familj på en kaffe.

Det kändes som om något skavde, men jag hoppas de ordnar upp det. När de åkt stickade jag lite och sedan kopplade jag Lady för en nattpromenad. Nu börjar Bodafors, som inte är speciellt stort, bli min vän. På julaftonskvällen hittade jag en liten runda som är lagom innan läggdags.

Jag fixade i går också – förstås.

Rensade ett lite grytskåp där jag hade bland annat över tio formar till bröd (typ raka sockerkaksformar) och annat som jag absolut inte behöver ha så många exemplar av. Det ska bli roligt med loppis i maj. Vad har jag för planer idag? Baka. Åh…det var längesedan jag hann med att baka bröd. Det ska bli roligt. Antagligen stickar jag några varv och symaskinen ska fram. Jag ska fortsätta med lapptäcket till Walle och sy ett överdrag till en brödkorg som har fin form men lite trist tyg.

Mellan varven kikar jag in i tv-rummet – finns det något tristare namn än just tv-rum?

Även om jag inte tittar på tv ofta vill jag att det ska vara ett trivsamt sådant. Tänk, från början var det tänkt som ett pysselrum och de två skrivbord som Sara fick till barnen (som stod i Bromölla) skulle jag ha mittemot varandra. Symaskinen på den ena och kanske papperspyssel på den andra. Och ett stort skåp som rymde lite av varje.

Det gäller att hålla i sig när förändringar sker.

Om jag nu sorterar bort mycket och kommer att sälja på loppis för en billig peng (Eva snåjåp tycker att det känns lite tufft för det är bara dyra saker), så kommer jag att behålla korgarna. Just nu kan jag inte se någon funktion, men de kommer inte att försvinna! Jag älskar korgar och lådor. En del mindre träaskar sätter jag in på Walles rum och han lägger märke till det varje gång han kommer hit.

Livet i Bodafors snurrar på.

Det känns inte riktigt på ”riktigt”. Inte ännu. Men jag har bokat tandläkare, frissa och i dag tänkte jag kanske gå inom en sväng på bibblan. Det är ju sådana saker som i mångt och mycket gör att man tillhör en ort.

Dockbyrån lagade jag igår.

Den fick jag 1963 och jag var sju år. Mamma är duktig på att skriva, hon noterar allt – även det hon handlat på loppis. Jag hade dockkläder i den när jag var liten och i Bromölla innehöll den pass och annat viktigt. Nu vet jag inte riktigt var jag ska ha den, just nu lutar det åt att jag sätter in den i mitt syskåp och har kanske stickor i den.

Fast nu ska jag just göra det, sticka några varv.

Det är fortfarande skumt utanför, jag inväntar gryningen och sedan blir det en promenad med Lady.

Kärlek!