Märklig känsla

barnen

Långsamt börjar jag varva ner.

Men det är långsamt. Det där med att bara gå omkring i stugan ensam på kvällarna är en njutning. Tystnaden. Brasan. Sticka lite. Rensa i någon låda. Ändra på lite grejor. Mumma skulle jag kalla det! I morse låg jag kvar i sängen i tio minuter och bara kände efter – alltså, känslan att slippa stress och slippa titta på klockan.

Vilket underbart liv jag har just nu.

Tacksam som få. Med Posten i går kom både OS-dvd och Officepaketet. Jag hade klarat mig utan men vissa saker vill jag ha och vissa saker vill jag bestämma. Men när jag ringde Dustin innan jag beställde hade jag oturen att få prata med någon som var nedlåtande. Tänk att de inte fattar att de som sitter och ska svara på frågor måste både tåla de som ringer och som undrar om detaljer precis som de måste tåla när äldre damer frågar.

Enligt säljaren sålde de inte något på skiva längre eftersom de flesta datorer numera saknade läsare.

Vad fick jag? En skiva förstås. Kan jag partionera min disk undrade jag och säljaren svarade ”ja”. Ännu har jag inte lyckts lista ut hur man ska göra och de frågor som kom upp i win7 kommer inte upp i win10. Jaja…jag slipper i alla fall alla töntiga meddelande som gratisversionen hade.

I morse tog jag tag i tvättstugan.

Den fick sig en extra duvning. Fullt av hjälmar, tygväskor som jag har när jag handlar, udda kläder och annat har gjort att det sett skräpigt ut. Nu är det betydligt bättre även om jag nog ska skaffa mig både en skohylla och en hylla att lägga hjälmarna på.

Strax ska jag koppla Lady och gå en promenad.

Idag tar jag kameran med mig för på hemvägen ska jag hämta ett nytt paket, det är ett nytt bildbehandlingsprogram och äntligen känns det skoj igen att ta bilder.

Nu åter till livet här i Bodafors.

Ikväll kommer Janne, vi ska ha en dejt. Det är nog konstigt i mångas ögon, men jag vill inte ha honom här jämt och ständigt och han önskar att sova hemma när han ska jaga dagen efter. Det kan jag verkligen förstå. Det ska packas vapen, matsäck och annat. Betydligt enklare att bara stiga upp och fixa än att sätta sig i bilen och köra hem för att göra detsamma.

Skönt att han också har önskemål.

Vi vill att det ska fungera mellan oss även om jag numera bor här.

Kärlek!

En reaktion till “Märklig känsla”

  1. Jag tror att det kommer att påverka dig positivt att du inte längre jobbar skift, eller jobbar alls än så länge. För första gången (?) sen du fick Sara har du inte längre något som du måste. Inget jobb, inget fläng till annat boende, inga ekonomiska bekymmer – ja, du har ju haft ditt på det torra ett bra tag nu, men jag menar funderingar kring pension, bolån, värde på lägenheten etc. Allt det där vet du nu. Och alla i ditt nya liv gillar dig och är inte kritiska. Det har låtit som om det funnits en del sånt i Skåne, eller att du trott det i alla fall. Den där försvarspositionen… den stjäl kraft. Den ska du släppa. Du är duktig. Du är omtyckt. Du är snäll och klok. Kram!

Kommentarer inaktiverade.