Tokig

Jag och Janne dansar
Jag och Janne dansar

Igen kände jag den där känslan som ger avkoppling – den att jag äger min dag och tid.

Nästan i alla fall. För ikväll och i natt är jag barnvakt. Det är inte speciellt ofta och jag gör det oftast gärna. Igår hade jag en skön dag. Det blev så himla fint när jag röjde i tvättstugan och flyttade in extrakläderna till förrådet där det finns en klädhängare. Framåt kvällen skulle Janne komma och jag passade på att laga mat innan dess (han har nämligen som rutin att hälsa på sin mamma på torsdagarna).

När jag stod vid spisen ringde Walle.

De ville titta inom. Uppenbarligen var de hungriga och även om jag påpekade att det var en vegetarisk köttfärssås skulle de smaka. Det är en jäkla skillnad att laga mat till mig själv och att göra det till ytterligare tre personer. Jag hade ju maten på spisen och jag delade med mig. Sedan kom Janne som också smakade. Jag lagar min vegetariska mat när jag är ensam för de andra är köttätare. Vegetarisk mat är för dem ungefär som att äta en sallad till maten…

Men Walle tyckte det var jättegott.

”Det godaste jag någonsin ätit”, sa han och eftersom Helmer tycker som Walle åt de upp. Oskar äter i och för sig allt men han klämde också i sig en hel del. Och så Janne. Det blev inget över. Jag som tänkt att jag skulle ha några portioner i frysen. Den vegetariska maten är betydligt billigare så det är helt ok.

Annars?

Jag blir galen på Lightroom 6. Att det ska vara så konstigt och besvärligt. Men jag ska lära mig, det är bara det att jag tycker det är slöseri med tiden att sitta en timme med en bild och ändå blir det inte som jag tänkt.

Bilden ovan?

Det är jag och Janne som dansar. Jag blir glad var gång jag ser den för det är liksom verkligen vi två. Det där fina huset önskade jag och fick i julklapp av Sara och hennes familj, precis som den lilla ljuslyktan i förgrunden som jag fick förra året.

Nu jäklar ska jag starta dagen.

Kärlek!

2 reaktioner till “Tokig”

Kommentarer inaktiverade.