Goda råd behövs

radIII.jpg

Det stämmer – en omlottklänning passar alla kvinnor och den här sitter utmärkt på mig. Förutom att den visar mina bröst och eftersom jag behöver bh syns den och det är inte snyggt. Alltså behöver jag ett linne under klänningen. Men i vilken färg? Om jag bara har klänningen ska jag då välja ett linne i någon av färgerna som finns i den? Om jag har ett par vita byxor under ska då linnet vara vitt eller i klänningens färg?

radII.jpg

Två fina vita blusar med spets och en aning genomskinliga. Ska jag ha en vit eller hudfärgad bh under? Jag tycker att en vit ger ett fräscht intryck men i något av de senaste numren av Femina stod det att en hudfärgad bh inte syns. Vad är snyggast på en 50-årig kvinna?

godaradIV.jpg

En beige jacka som sitter snyggt på mig. Jag har haft den till svarta byxor och en svart topp. I sommar vill jag ha vita byxor, passar det till den här jackan trots att den är beige? Om jag har vita byxor vad ska jag då ha för färg på toppen eller linnet jag har under?

Goda råd behöver inte vara dyra. Säg bara vad ni som är modeintresserade tycker!

4 reaktioner till “Goda råd behövs”

 1. Jag är inget större modeorakel, men lite sunt förnuft har jag =). Detta är MINA åsikter:

  Jag hade gått på någon av färgerna i omlottklänningen, just eftersom mönstret redan nu fångar blicken kan det vara bra med någon färg på linnet som inte sticker av för mycket, då intrycket kan bli för ”blurrigt” med ytterligare en färg.

  En hudfärgad bh syns som du säger inte igenom, men en vit är finare ifall du vill visa dig i underkläder för någon.

  Jag tycker du kan ha jackan med vita byxor, men jag hade brutit av det hela med kanske en rosa topp och så matchande örhängen och halsband till toppen, då blir det inte för blekt. Du kan ju även variera färg på toppen i all oändlighet och således också på dina smycken. Skor kan också matchas om man vill, men matcha inte allt för då ser det för överarbetat ut.

  Hoppas jag kunde hjälpa dig lite!

 2. Jag utger mig inte heller för att vara något modeorakel, men såhär tycker jag:

  Plocka upp någon av färgerna i klänningen, gärna i form av ett linne med spetskant. Om du har klänningen på kvällen så kanske svart skulle kunna funka, om du har svart nertill. Denna kombination blir dock nog inte så bra dagtid.

  Skulle helt klart välja hudfärgad behå som inte syns. Tycker att det är ok om en vacker spetsbehå sticker fram under ett annat plagg, men är inte så mycket för när en behå syns igenom andra plagg.

  Du kan absolut ha jackan med vita byxor. Tycker att du i princip kan ha vilken färg du vill på toppen (välj enligt det du tycker passar dina färger). Vill du ha en neutral färg på toppen kan du alltid bryta av med en scarf i färg (ser att du gjort detta), eller/och litet mer iögonfallande smycken. Skor och väska kan ju också ge färg, och en färgglad väska är helt rätt i vår/sommar. Om du är blond skulle jag nog satsa på mjukare färger till toppen – en mild grön eller puderrosa skulle säkert bli jättesnyggt. Gult kan ju också kännas fint när det börjar bli varmare!

  Lycka till!

 3. Såg nu fotot på dig och ser att du säkert passar i starka färger med, så du har ju massor att välja på! Skulle dock avstå från skarpa färger nära ansiktet när resten av outfiten går i neutralt … någon fyllig rosa nyans eller en snygg mellanblå blir nog jättefint på dig!

 4. Tack för era kommentarer – de är värdefulla för mig. Låser nu inlägget för att slippa spam-kommentarer.

Kommentarer inaktiverade.