Olika

Jag tog med mig en rödrutig duk.

Och moster Vivans koppar från bröllopsservisen, mamma hade plockat frallor från frysen och en tub med mjukost. Vi har haft en fin dag och inte en enda mikroirritation från någon sida. Sådan gläder ett dotterhjärta.

Hos Sara och Oscar fick jag även träffa Oscars föräldrar, jag är otroligt glad över att hon har dem och jag gillar Oscars mamma extra mycket. Jag hoppas att vi någon gång får en stund över på tu man hand, jag skulle vilja prata med henne utan andras öron i närheten – inte för att vi skulle prata om familjen utan om oss.

På väg hem var jag trött.

Det är inte ofta jag kör bil och jag är förstås extra observant. Mamma som jämt klagar över att pappa kör om i tid och otid manade på mig och tyckte jag skulle köra om. Det gjorde jag.

”Håll i agebrädan, mor, för nu går det undan”, sa jag och mamma tog tag med vänsterhanden i sätet och högerhanden i den där plastöglan ovanför dörren. Det slutade bra. När vi var utanför Älmhult sa hon ”du hinner” när jag skulle svänga vänster för att köra över Olofström till Bromölla.

Normalt tar jag alltid egna beslut i trafiken men kroppen lydde före intellektet. Jag lade över ratten mot vänster och på tjutande däck sneddade jag över allt vad heldraget heter. Det skreeek i däcken och mammas handikapp-papper flängde från ena sidan till den andra.

Vi skrattade i en kvart efteråt. Det var verkligen en buse-på-flykt-sväng.

Nu är jag trött, klibbig och glad. I morgon är det lön. Hurra!

6 reaktioner till “Olika”

  1. Åh vilken skön dag du verkar ha haft. Jag vill också ha en sån nu. Har varit några mindre bra nu, så ett avbrott vore fint!

  2. Nori: Jag avbryter med en gång och vänder allt för dig från och med nu! Jag önskar jag kunde i alla fall. Puss.

  3. Marie: Ja, jag tror det är en – om inte den enda – sällsynta dagen där min mor inte blossar upp i irritation eller ilska för att jag säger emot, å andra sidan sa jag inte emot! ;)

  4. Nori: Magnified healing. Tror jag. Ähh…du fixade det säkert på egen hand och det gläder mig att du fick en bra dag och jag hoppas att de bra dagarna radar upp sig för dig.

Kommentarer inaktiverade.