Reverse kickdown

När jag cyklade hem.

Tog jag den vanliga vägen om allén från Trolle-Ljungby till Gualöv och där kom jag att tänka på svengelska, för en av firmorna heter ”Active reklam”. Lite engelska och lite svenska. Varför inte ”Aktiv reklam” eller ”Active publicity”?

Jag tor min cykel och i långsam mak trampade jag mig fram genom blåbärsskogen där stannade och plockade handen full, genom de öppna landskapen där de stora gårdarnas åkrar bär fina fäger, genom ytterligare en skog och alléer och sedan till min mor och far.

Där satt jag i hamocken.

Medan mamma gjorde mat utan min hjälp, jag skämdes inte ens. Det var en av de mest fridfulla timmarna jag haft det senaste 1,5 åren. Först nu inser jag hur stressad jag har varit. Det tog en vecka och sex timmar innan jag var tillbaka, ganska hyfsat ändå tycker jag. I går vid 22-tiden dansade jag och i dag skönk jag ner i trädgårdsgungan för att läsa utan att ens tänka på att cykla hem så fort som möjligt. Min landning har varit som en omvänd kickdown, det vill säga  som skjuten ur en kanon om man trycker på  gasen i en bil som har just en kickdown – fast tvärtom.

Med mig hem hade jag två glasfat och två skålar.

Mamma gör köp på loppis. Hon har nu bestämt att hon sätter allt hon fyndat på ett stort bord i ett av rummen de aldrig vistas i och så får vi plocka som vi vill. Det är fint som snus.

Nu ska jag fortsätta läsa romanen som jag började på i går, de sista sidorna återstår och jag kan faktiskt inte se något självklart slut. Lite senare ska jag sätta en surdeg för jag tänkte baka i morgon och städa ut praktiken.

Jag skickar ut kärlek till alla!

2 reaktioner till “Reverse kickdown”

 1. Sån bra idé av din mamma! Jag tror jag skulle behöva göra likadant fast tvärtom (ifall jag hade nåt rum som inte användes dagligdags) alltså sätta fram sådant som jag skulle sälja på loppis om ingen ville ha det. När jag nu kommer mig för med det. Men mina avkomlingar är rätt trötta på prylar, mitt ex förser dem med mycket av den varan.
  Skönt att du kopplar av! Kram!

 2. Tinto: Ja, det är en jäkla bra idé. Tidigare köpte hon en del saker till mig och andra till Sara (min bror och hans fru är inte mycket för loppis och seconhand, fast hon köper ändå till dem). Det var lite pressande att säga ”nej tack” när hon förväntade sig att jag skulle bli jätteglad.

  Jag är en baddare att slingra mig och hålla folk på gott humör samtidigt som jag får ont i magen och iakttar noga. Nu smiter jag ut och kollar vad det är på bordet och tar det som jag vill ha och visserligen sitter hon och ler och tror att hon kunnat förutse vad jag skulle välja – men det är inte en press att tycka om som det var tidigare.

  Det är en superbra idé.

  Min mor tycker det är hemskt att barn inte tar vara på sina föräldrars saker. Jag har försökt förklara att både jag och min bror har hela hem och att det inte är som förr i tiden då folk inte kunde köpa som de gör nu, om man har ett fullt hem så vill man inte plocka in vad som helst hur fint det ärn är. Min bror måste ju ta hänsyn till sin sambo och jag – ja, jag dör om jag har det som mina föräldrar där det är fullt av sparade saker.

  Kram, Finaste Tinto, från en Eva som verkligen har börjat koppla av.

Kommentarer inaktiverade.