Hemma

Jag hade tänkt träna i dag.

Istället blir jag hemma och fixar med klädkammaren, lagar lite god mat och kopplar av. När jag vaknade efter nattpasset mådde jag lite tjuvtjockt och bestämde mig för att ta det lungt, nu mår jag bättre men besutet kvarstår. Kanske jag cyklar ner i kväll, fast det som lockar mest är att bara vara hemma.

I gårkväll var jag på jobbet, i morgonkväll i sitter jag på ett tåg och fredagkväll tillbringas på jobbet, det blir inte många kvällar hemma under vissa veckor. Koftan jag köpte i måndags ligger kvar på köksbordet, jag har ju en fånig vana att ställa till fest i klädkammaren när ett nytt plagg ska ta plats. Dessutom passar jag på att drömma lite om nya kombinationer och klädköp.

När det gäller träningen är jag rätt duktig, målet är fyra gånger i veckan men också att inte känna mig värdelös om jag tränar tre gånger. I natt kom jag på att när jag lyckats gå ner de där fem extrakilona som hamnat på mig under det senaste 1,5 åren ska jag belöna mig. Stort.

 Jag tänkte mig en väska från Mulberry.  Dyr – javisst. Om jag ska försvara mig dricker jag sällan någon form av alkohol, jag röker inte, jag går inte på krogen, jag jobbar heltid, jag försörjer mig själv, jag har ingen bil – och det här ska bli belöningen för att jag kommit igång med träningen och nått mitt mål viktmässigt.

En bekant erbjöd sig att dela med av sina vätskedrivande tabletter, en annan om den nya metoden att äta fett och en tredje med några märkliga tabletter från hälsokostbutiken i Bromölla. Jag föredrar och mår bäst av att äta mig mätt och träna. Det har fungerat tidigare och det mår jag bra av.

Det som har varit min fallgrop är stressen, som när jag pluggade halvtid (flera av mina kurskamrater hade tagit tjänstledigt full ut för att läsa kursen) och jobbade heltid, drev Skrivarkollektivet och haden praktik samtidigt som jag skrev kåserier i en tidning.

Nu har jag kommit igång vettigt med min träning och om någon månad ska jag komplettera med styrka, fast tills det att jag kommit på någon bra kombination med konditionsträningen ska jag fortsätta som jag gör nu. Det ska inte bli så att jag lägger på ytterligare pass för att köra styrka, det ska bli en bra kombination helt enkelt.

Nu är det dags för gott kaffe, lite garderobshäng och matlagning samt en sväng till bibblan. Det blir en bra dag i dag. Puss!

4 reaktioner till “Hemma”

 1. Garderobshäng lät fint! Såg framför mig ett par kvinnor som fikar, myser och umgås i din garderob ;)

  Ps! Lugnt <– stavas så här Ds.
  Ps2! Håller med Marie, sluta försvara dig Ds2.
  Kramar

 2. Ja, du har faktiskt rätt att göra vad du vill med de pengar du sliter ihop. Dessutom på ett jobb vars arbetstider får dig att må dåligt.
  Du har verkligen ställt upp för din familj, pengar till dottern och städning mm åt föräldrarna. Så du behöver inte ursäkta dig för NÅNTING!!

 3. Marie: Jag läste ditt inlägg med en gång och det känns skönt meed en kort och rak mening. Tack.

  Anna: Det skulle kunna vara så! Jag har ju ett extrarum och tankarna fanns på ett rum för mina kläder (läs: ordning och reda), fast min klädkammare är super. Framöver ska jag kanske tapetsera med lite guldiga tapeter.

  Tinto: Alltså, det är märkligt att jag inte tänker så utan ska försvara mig. Tack. Jag behöver verkligen inte ursäkta mig alls. Fy Fan vad skönt!

Kommentarer inaktiverade.