Nyårskrönika över 2010

Januari var inte mycket att hurra för, jag arbetade heltid, masserade på deltid, pluggade på deltid och gjorde både praktiska och teoretiska prov i Malmö för att bli godkänd massageterapeut. Trött var bara förnamnet.

I februari målade jag om köket i gult. Tidigare har jag haft en betonggrå färg som jag inte ens var medveten om att jag ogillade. Gult satte fart och värme på köket. Vi firade min mammas 80-årsdag med bland annat kaffe och tårta hos mig, jordgubbstårtans fyllning blev ”rinnig” och misslyckad. Fast jag hade förstås gjort två tårtor och den med jordgubbar smakade i alla fall gott. Jag och Birgitta såg en mycket fin föreställning om Piaf på stärkan i Edenryd.

I mars beställde jag min fina cykel med blomstergirlanger på ramen, den skulle hämtas i maj. Hela släkten for till Småland för at fira Saras 28-årsdag. Jag fick mitt certifkat som massör.

April innebar en uppläsning på biblioteket tillsammans med Filip Lindgren. Jag köpte min mokkabryggare och har inte använt den elektriska bryggaren sedan dess. Jag började med mina promenader där en 7-km-slinga blev favoriten. Jag lämnade över ledarskapet för Skrivarkollektivet.

Under maj gick jag en kurs i Magnified Healing, jag åkte till Ikea med bästavännen M och jag hämtade och betalade min fina cykel. Jag firade Oskar i Småland.

I juni fick jag äntligen ordning på mitt extrarum med hjälp av två vita skrivbord. Jag badade i havet och åkte till Malmö och handlade fina kläder hos Grudrun Sjödén. Det var i juni jag insåg att jag skulle kunna betala hela min Csn-skuld under året och tog mer än 10000-kronor till det från junilönen. Jag hade kunnat åka på semester men att bli skuldfri (frånsett bostadslånet) hägrade. Jag slutade skriva kåserier.

Under juli betalade jag in ännu mer till Csn, jag och mamma hälsade på Oskar och Sara. Jag stängde ner praktiken och köpte fina saker för pengarna som blev över – bland annat ett fint halsband, en agenda i skinn och en mobiltelefon. Jag fixade 20 små album över Saras liv till ett enda stort.

I augusti var jag i Malmö med M, jag var i Köpenhamn med B och jag blev bjuden på en fin dag på Tjärö av Mannen. Jag var hos ett medium för första gången, men hon kunde inte säga mer än det jag redan visste.

I september träffade jag Mannen två gånger, en heldag i Kristianstad och en dag i Malmö. Jag och B var i Sölvesborg för att titta på konst och äta gott.

I oktober betalade jag in det sista till Csn. Äntligen fri! Sedan hände inte mycket mer den månaden utan jag bara väntade på att lönen skulle komma i november. Jag började träna på gymet igen.

November innebar mer slut, jag hoppade av Skrivarkollktivet som jag startade upp 2004. Jag shoppade och tyckte det var fantastiskt att äntligen har pengar på fickan. Det blev lite kläder, en hel del till hemmet och smink! Jag köpte en pulsklocka!

December var en träningsmånad, jag fick ihop tre tillfällen varje vecka. Pulsklockan bidrog till att det blev roligt. Jag jobbade hela julhelgen och det var ok att fira ensam. Klockan tio på julafton kom Sara och Oskar, de hade firat med min bror och skulle sova över hos mig. Jag fick en fin julklapp av dem.

2010 innebar mycket avhopp och slut. Jag slutade med kåserier, jag avslutade mina studier, jag slutade med att massera och stängde ner praktiken och jag slutade i Skrivarkollektivet. Förutom att jag slutade med allt ”extra” kom jag igång med träningen på ett bra sätt. Jag betalade in 73000 till Csn och slapp därmed den skulden. Jag klarade av att nå målet med min buffert.

Det blev med andra ord mycket avslut under 2010 och jag är helt och hållet nöjd. Ett fint och bra år.