Kvällen

Jag har gjort lite av varje i dag.

Inte världens mest harmoniska dag, men tillräckligt fin för att bli godkänd. Jag har städat lite smått, fixat med bloggen (som jag har mycket kvar att finslipa på), lagat mat, bakat bröd enligt Kajsa Varg, läst och tittat på Let´s dance.

Sedan ringde jag min dotter. Hon fyller 29 år i dag. Jag sjöng för henne i luren, men fick bryta efter ”….hunrade år” för gråten kom. Ibland, inte så ofta, känns det tufft att hon bor trettio mil bort. Vi pratades vid och jag skulle vilja ösa över henne all min kärlek, men jag fogar mig i att hon inte vill ha sådant trams. Jag låter det singla ner över andra istället.

För en natt sedan drömde jag att jag blev bortförd, tvångsomhändertagen från mina föräldrar. Det var en dröm som jag inte helt förstod, mina föräldrar stod vid sitt hus och jag blev hämtad av några invandrarmän. När jag slog i min drömbok om ”kidnappad” (jag tror inte tvångsomhändertagen finns i drömboken) stod det för ”känslor av ofrihet och att man känner sig oförmögen att själv styra åt det håll man vill gå” – och det är precis så det har varit. Numera gör jag som jag vill och tror jag att mina föräldrar ska försöka övertala mig, gör jag först och berättar sedan. Alla trix är tillåtna.

I natt dansade jag – helt utan motstånd och perfekt med en man. Enligt drömboken står det för ”Går dansen lätt kan det uttrycka att man antingen redan befinner sig i en fungerande relation eller har förhoppningar om att ha en”. Ja. Typ.

Nu ska jag ta ett bad, borsta tänderna och sedan se hur det går för deltagarna i Let´s dance. Jag tror att Tina åker ut, själv hejar jag på Jessica.

2 reaktioner till “Kvällen”

  1. Jag har oxå en drömbok som jag främst försöker tyda dotterns drömmar med. Jag minns så sällan mina egna nu för tiden. Det är spännande, men ibland svårt att hitta lämpliga ord att slå på!

  2. Freja: Jag minns en del av mina drömmar och om jag vaknar mitt i natten och det är en dröm som jag är övertygad vill säga mig något slår jag i boken med en gång. Det är spännande, mest skrattar jag åt träffsäkerheten i tolkningen.

Kommentarer inaktiverade.