Dator

Jag är på jobbet just nu.

Det är paus med te och smörgås, jag bakade ett surdegsbröd i går och det blev superbra. Tyvärr var det Kajsa Varg över det hela, jag tog mjöl från de påsar som behövde tömmas och lite linfrö, pumpafrö och smaksatte med kummin. Min surdeg ser oftast heldöd ut för jag glömmer bort och mata den. Det ordnars genom att hälla i en deciliter grovt rågmjöl och en deciliter varmt vatten i den redan befintliga surdegen, sedan sätter jag ugnen på 28 grader och låter burken stå där några timmar – och vips börjar det bubbla igen.

Baka är något som får mig på gott humör.

I går tog jag ett beslut, jag ska ta mina pengar på TLS-kontot och köpa en dator. Till min lycka har jag hittat en för 2990 och den duger fint för mig. När jag köpte kameran bestämde jag mig för tre saker; starta upp snabbt, ta flest bilder per sekund, bra batteri. En dator för mig är till för att skriva texter och redigera bilder. Jag spelar inte, jag behöver inget extra för jag använder inte den kapacitet som finns för de dyrare datorerna. Just nu kollar en kollega bästa datorn för 4000 (han erbjöd sig och jag sa ”ja” med tillägget ”att det betyder inte att jag köper den”. Nackdelen med den jag själv letat upp är tydligen en massa förinstallerade program, jämförbart med reklamen på tv, som poppar upp var femte minut. Det ska vara svårt att avinstallera de här programmen. En utväg är att ominstallera OS, om man har en sådan skiva.

Jaja. Det blir nog bra.

En sak som jag funderart på mycket under de sista månaderna är antalet räkningar. Förr brydde jag mig inte speciellt mycket, det dök upp räkningar varje månad. Numera inser jag att de flesta månader innebär få utgifter och när en räkning dyker upp är det supertrist, även om det är en elräkning på 209 kronor. Jag vill ha så få och små utgifter som möjligt. Punkt. Slut. Det är underbart att äntligen har kontroll på ekonomin.

Nu ska jag vidare i mitt arbete.