Kemi

Jag har alltid avskytt kemiska preparat.

I det längsta har jag unvikit mediciner, men en dag som i dag skickar jag tacksamma tankar till att jag har möjligheten att gå från ont i kroppen till att må helt bra.

Kemi och magi.

På fredag är det lön och jag hoppas jag får lite extra. Vi ska få lönehöjningen för 2010, den blev klar för en månad sedan. Jag gillar mitt jobb, men det finns inte mycket annat som kan göra mig så arg och spänd och en lönehöjning med en hundralapp är inte mycket att hurra för.

Men i morgon är jag ledig, först tandläkaren och sedan en fika på Wahlqvists konditori. Jag tänkte jag skulle fika och samtidigt försöka klura ut hur jag vill göra med det jag önskar mig. Datorn är på väg och den är betald, jag har bestämt mig för nytt golv som jag lägger under semestern – sedan vill jag ha den där dyra sommarväskan och ett nytt objektiv. Det är mycket pengar och jag måste välja.

Eller mer rätt; jag har nog redan valt bort.

Nu väntar sängen, jag är supertrött efter att ha sovit dåligt. Det blir alla gånger bättre i natt.

Suss gott och puss och kärlek och värme till alla!

2 reaktioner till “Kemi”

  1. Vi har inte ens börjat våra löneförhandlingar för 2010 än, men eftersom jag anställdes alldeles i början av 2010 räknar jag inte med att få något alls, så just i år är inte jag så stressad inför förhandlingarna…
    Sv: Jag var ”feg” när det gällde boendet och bokade allt innan resan. Anledningen var dels att vi var 4 st och dels att vi hade barnen med. Att hitta boende på plats är OK om det är 1-2 vuxna, men plats för 4 kräver mer planering. Och även om jag på tågluff som ung bott lite si och så vill jag inte barnen ska göra de när de är så pass små som de är… Dessutom är det skönt att kunna ägna tiden åt annat än att leta boende.
    Det fanns två typer av tågkort. Dels ett där du fick åka så mycket du ville under en viss tid, dels det vi köpte, som innebar ett visst antal resdagar under en period. Då kunde vi använda resdagen till att ta oss från ett ställe till ett annat och stanna är ett tag.

  2. Freja: Jisses, ni har inte ens börjat! Jag ramlar baklänges! Hos oss var det arbetgivaren som vägrade ge med sig, alla är förstås missnöjda. Fast jag har alltid fått höra att ”det går dåligt för företaget” och andra ursäkter trots att vi sitter i ”hjärtat” av företaget och ansvarar för mängder av saker som orsakar tiostusentals kronor i böter om vi gör fel. Hela driften vilar på oss under nätter och helger.

    Fast jag är fortfarande glad att jag har ett jobb. Trots allt.

    Jag tycker att den där tågluffen lät spännande, jag funderar på att göra ”din” resa.

Kommentarer inaktiverade.