Intet

Jag skulle till tandläkaren i dag.

Av det blev det intet. Tandläkaren var sjuk. Tursamt ringde de innan jag gav mig iväg till bussen, de flesta människor utgår från att man kommer med bil – jag brukar inte säga något om det. Bussen hade tagit mig till Kristianstad betydligt tidigare än tiden hos tandläkaren. Jag är glad att de hann ringa.

Istället kröp jag ner i sängen igen, sov i två timmar och nu har jag sorterat bilder och texter från lilla datorn. Den nya är på väg och jag tror att jag kan hämta den i eftermiddag, inget skulle vara bättre än att få ordning på mina bilder och alla kåserier, noveller, sagor och annat jag har skrivit.

Det onda och spända i axlar och nacke är tillbaka och jag tänker strax ta en tablett till innan jag försöker reda upp innehållet på den gamla datorns diskar.

Precis som när jag skriver har min syn på bilder ändrats, delvis uppmuntrad av Tinto. Hon är som ett facit. När jag och B hade en utställning för några år sedan hade min syn på bilder – eller kanske mer rätt på motivet – förändrats. Eftersom det var en utställning hängde jag upp de vanliga bilderna på blommor, fjärilar och annat vackert. Jag stod länge och funderade över om jag skulle våga trycka in bilder som föreställde vardagen.

Och det gjorde jag och till min förvåning var det bilder av en gammal trädgårdsstol (den blev såld) och en annan av rostiga ameringsrör som väckte störst uppmärksamhet och där besökarna stannade till för att småprata.

Fast det blir en och annat bildskönt motiv, som rosen från min broders trädgård.

Kärlek!

3 reaktioner till “Intet”

 1. Precis! Det ena goda uteskuter inte det andra. Men att ta en vacker bild på en blomma t ex. kan i stort sett vem som helst göra – det är hantverk, inte konst. Är det vackert så bli rju bilde vacker, o du förstår vad jag menar. (Och inget ont om ett gott hantverk!) Men att se det där lilla extra, det som inte alla ser – det är konst!
  Jag tycker om din rosbild ovan, den är fin. Den säger ”Titta på mig, jag är vacker! Känn min doft!”
  Men den ger inte så mycke tutlopp för fantasin som den andra sortens bilder, som kan berätta hela historier!
  Båda sorterna behövs! Och ju st nu längtar vi väl alla efter blommor? Jag gör det i all fall, nåt alldeles väldigt!
  Kikade just efter mina tidiga krokusar, men de sover än.

 2. Bonita: Du har helt rätt. Varför är jag jämt ute efter svart-eller-vitt? Jag kan ju välja båda.

  Tinto: Tack. Ja, jag längtar efter värmen och bara bruna ben. Typ. Fast i dag skiner solen och det känns bra, trots att jag inte sovit speciellt bra i natt.

Kommentarer inaktiverade.