Vänner

På väg till healern.

Fick jag hjälp av B som körde mig dit, efteråt kom Carina och hämtade mig. Mina vänner. Mina fina vänner, utan dem skulle jag inte klara mig. Jag kan vara singel resten av mitt liv, men utan mina vänner klarar jag mig inte.

Hos healern fick jag först tarrokort lagda. Milda makter! Hon började tre kort som symboliserar de som är grundläggande för mitt liv och efter det en stjärna som gäller för det närmaste året på ett ungefär. Inget nytt under solen istället berättade hon om det jag redan visste, som att jag är känslig och tar in för mycket, att jag borde släppa de höga krav på mig själv, att skogen skulle vara bra tyst om bara den bästa och duktigaste fågeln fick sjunga, att jag inte behöver organiserar och städa och låta alla pennor ligga på linje innan jag kör igång, att jag inte behöver läsa mig till något innan jag börjar utan att det går bra att träna – jag kan fortsätta i alla oändlighet med sanningar som hon sa och som jag redan visste eller t.ex som Tinto har berättat för mig.

Jag fick ställa två frågor.

Jag undrade om vad som skulle komma till mig, om hon kunde ge mig en vink. Efter att ha monterat ner allt utom arbetet väntar jag på att något ska komma till mig, det sker inte nu – möjligen finns ett frö – men det kommer i samband med att jag träffar en ung man som tidigare i livet varit ute på fel bana. Jag frågade om mitt skrivande och hon påpekade omigen att jag inte behöver ha alla pennor på rad för att skriva. Min dotter och sambo kom också upp och min mamma.

Efter det fick jag healing och hon frågade om det var någon speciell punkt på kroppen som jag ville ha lite extra för, jag önskade mig extra ”maghealing”. Och som magen skrek, pep och morrade när hon höll på med den delen av min kropp.

Efteråt kom Carina och hämtade mig. Finaste Carina. Vi har varit vänner i snart 25 år och vi har tillsammans gått igenom många sorger, elände, pengabekymmer, barnbekymmer, män och fester. Jag har skrivit om det tidigare, det finns ingen som jag har gråtit med som Carina, det finns igen jag har druckit mig så full med som C, det finns ingen som vet så mycket om mig som Carina – jag ser ny vänskap som har börjat spira i mitt liv, men som inte har lika många år på nacken, i två av dem kan jag tydligt se samma tendenser om att ge och ta som jag har haft med henne.

Vi åkte in till Kristianstad och gick på Wahlqvists konditori och åt varsin ägg- och sillamacka. Mums. Och så pratade vi förstås. Om allt. Från sorger och bedrövelser till min nya rougeborste. Carina höll på att få slag, för jag har lagt ner mycket pengar på min borste medan hon har en från H&M som ”spretar åt alla håll och är tio år gammal”.

C: Nääääääääää!
Jag: Jo!
C: Nä! Har du köpt en rougeborste för xxx kronor? Är det sant?
Jag: Ja!
C: Vad fan är det till den, leopardpäls? Strävt och helt omöjligt att använda?

Sedan skrattade vi högt och länge på ett sätt att vi blev röda i nyllet och andra gäster vände sig om och undrade vad som pågick.

Vänner i livet är viktigt.

Nu ska jag sätta mig ner och fundera en stund, lyssna på kasettbandet som jag fick med mig hem och där hela tarrotläggningen finns intalad.

En spännande dag hittills. Kärlek till alla!

4 reaktioner till “Vänner”

  1. Jag skulle oxå behöva en healer för min mage, och tarot låter spännande. Jag gick en kurs för att få ökad intuition och medial förmåga. Hann bara gå en lektion, sen flyttade jag oplanerat och kunde inte gå mer, men jag är fortfarande nyfiken och intresserad!

  2. Eva och Freja, vad behöver ni Tarot till, det är ju bara att fråga mig! ;-) Och jag är gratis… hahaha.

  3. Jag tittade på min rougeborste o tänkte på din fina nyinköpta, o sen bara gapflabbade jag. Hade du sett den hade du fått mardrömmar!! Tack än en gång för den goda ägg & sill mackan och det delikata kaffet!
    Puss!

  4. Freja: Det är superspännande. Dock tror jag det finns mycket bluffande i den branchen, många söker sig dit både för att tjäna pengar och de som vill få det svar de vill höra. Jag försöker lära mig tarot – men efter det här besöket inser jag att jag är långt ifrån den här kvinnan. Vilka kunskaper hon har! Och de där japanska bönerna hon sjöng var fantastiska.

    Tinto: Puss, puss – Fina Tinto!

    Carina: Köp nu inte en ny borste! Det blir den perfekta presenten från mig till dig. Du får vänta tills vi ses nästan gång. Tack för att du hämtade mig ute i ödemarken! Puss.

Kommentarer inaktiverade.