70

Där ligger den.

Min barnbok. Sjuttio sidor med dubbelt radavstånd. Jag tänkte läsa igenom i alla fall en gång på riktigt, det vill säga genom att hålla i materialet till skillnad mot text på en datorskärm. Ibland tänker jag att ”jo, det här ska nog gå vägen” medan andra dagar blir det ”sluta lura dig själv, det du producerat är bara en medelålders kärringdröm”.

Jag har jobbat tolv roliga timmar, vi var full bemanning i dag också och genast finns det tid över till att dra i sega ärenden och det märks i högen med ärenden, de var nere på fem stycken när jag gick. Det känns som åratal sedan sist, fast det stämmer nog inte – jag har lätt för att överdriva den sidan av mig själv.

Lönespecifikationen kom i dag, jag hade tänkt mig att åka till Malmö på lördag och köpa en klänning eller två hos Gudrun. Fast det skiter nog sig, jag får ta de pengarna till tandläkarräkningen. Hur det nu än är, föredrar jag att handla när det finns pengar att handla för. Jag skulle kunna ta av min TLS-kassa, men där har jag nu halva beloppet till min drömväska.

Det handlar om att prioritera.

Först sparar jag 20 % av min nettolön, sedan sätter jag undan pengar till födelsedagar, lägenheten och semestern. Räkningarna i sig är inte många, runt sextusen kronor brukar det hålla sig till och av dem är femtusen till bostadslånet och ”hyran” (det är ju ingen hyra utan en summa som jag betalar för värme, vatten, renhållning och så vidare). De där tusen kronorna brukar vara telefonräkning och bredband eller elräkning och bredband eller tv-licens och bredband.

Jag förbrukar ungefär tvåtusen i matkassa, resten kan jag shoppa upp som jag vill. Eller betala tandläkaren. Jag är glad att jag kan betala, det finns många som inte fixar en sådan räkning. Kanske jag borde öppna ett kontot för mina tänder också? Haha!

Nåja, nu är klockan snart sju. Solen strålar och den som säger ”ta en promenad” får något hårt i huvudet. Jag borde gå ut, jag skulle må bra av att gå ut efter att ha suttit i en källarlokal hela dagen – men jag har inte tillräckligt med diciplin för att göra det. Eller kanske ändå? Om jag hade kunnat jogga utan att benen gick sönder skulle jag tagit mig en tur, jag får vänta tills jag får de där inläggen och sedan se.

Kärlek till alla!

9 reaktioner till “70”

 1. Vad härligt att läsa Eva! Du ska tro på dig själv mer än vad du gör. Vet du om det nu blir en barnbok vill jag köpa en signerad sådan på direkten.

  En riktigt Glad Påsk önskar jag dig//Kram Susanne

 2. Freja: Det vet jag, för jag har läst mig till det. Man skickar in i pappersförmat och med dubbelt radavstånd till olika förlag. Egentligen ska man skicka till ett förlag åt gången, men jag brassar på med tre för de tar tid på sig att svara. Med boken ska följan ett brev om vem man är.

  Det där sista irriterar mig, jag tror de struntar i högaktningsfullt vem jag är fram tills det att de har bestämt sig.

  I veckan ska jag läsa igenom och förbättra, jag har tänkt mig deadline 30 april. Mitt humör lär skifta fram tills dess, ibland tänker jag att ”jo, det här går vägen även om det inte blir en succé” medan vid andra tillfällen tappar jag modet helt och hållet.

 3. Sussanna: Jag tror att du har helt rätt. I dag känns det som om jag tror på mig själv, lite som du säger, lite mer än vanligt.

  Då har jag en bok såld i alla fall! ;)

 4. Två! ;-)
  Ska man inte ha en litterär agent? Kolla upp det! Fila inte i det oändliga, det är nog bara kontraproduktivt.
  Man ångrar inte det man gör, bara det man inte gör.
  (Ett talesätt, fast nog har jag ångrat en del!)

 5. Tinto: Enligt alla råd till blivande författare som jag läst, ska man tvärtemot fila ganska mycket. Och agenter tror jag inte används i Sverige, däremot kan man anlita en lektör som mot betalning läser verket och kommer med insatta råd. (Jag brukar leta upp och sluka råd om just det här trots att jag aldrig ens förmått skriva ett helt kapitel själv… drömmen lever ändå vidare, mot alla odds. :)

 6. Tinto: Inte en aning! Jag tror det är etablerade författare som har litterära agenter. Jag har satt ett slutdatum, den 30 april, fram tills dess ska jag fila på texten.

  Sissah: Lektör..hmm…fast jag tror jag filar på och sedan skickar iväg. Tack för fina råd. Någon gång ska du nog få tummarna loss och skriva många kapitel! Det tror jag.

 7. Ja, betala inte för en lektör än iaf, det kan mycket väl hända att du klarar dig utan, du har ju inte provat än! All lycka, jag håller tummarna!

 8. Sissah: Jag tror att jag skriver om och läser igenom – om det är något att ha kommer säkrert förlagen att höra av sig.

  Håll en tumme!
  puss på dig.

Kommentarer inaktiverade.