Bilder

Jag är inte den som sparar.

Tvärtom, mina närmaste kan bli upprörda över att jag har raderat bilder, kastat kläder och när jag ger bort. Min mamma var tonåring under andra världskriget och förutom det har hon en egen värld, på grund av detta kastar hon inget och ger inte heller bort något förutom till barn och barnbarn.

Jag är tvärtom. Exakt.

”Varför ska man ge bort, man får ju ändå aldrig något tillbaka”, säger mamma medan jag ger och alltid får tillbaka. Märkligt det där. Nåja, under åren har jag lyckats spara 5128 bilder. En del kan jag radera, men det får bli ett framtida projekt. Jag har raderat mängder av bilder innan jag gjorde den här flytten från gamla till nya datorn, de här femtusen bilderna är de som är kvar efter första gallringen.

Dagen i dag är strålande.

För en sekund sedan lossnade några moln, som hakat fast i varandra, och två solstrålar slet sig loss och tog en dans på mitt skrivbord. Jag har alltid gillar de få gånger jag lyckats vakna tidigt och ta vara på dagen utan att vara halvdöd. I dag är en sådan icke-halvdöd-dag. I tvättstugan rullar maskin nummer fem och sex, jag har haft dammsugaren framme, jag har torkat golven och dammtorkat på de ställen som damm älskar och nu njuter jag sanslöst av mitt goda kaffe. Den här dagen bryggt på nymalda bönor som är ”italienskt-espresso-rostade”.

Strax ska jag ta mig an kapitelt om när Emmy, min huvudrollsinnehavare, är en hajflicka.

Fast innan dess ska jag ta min andra kopp kaffe, samtidigt skickar jag ut kärlek till alla!