Sol, sol & sol

Jag steg upp klockan sju.

Vid åtta satte jag mig på cykeln och trampade de 1,5 milen till mina föräldrar. Det gick som en dans. Mitt i skogen stannade jag och mediterade i samklang med en hackspett. Städningen gick bra, även om jag hela tiden balanserar på en vass egg. Det är som när jag bodde hemma, det är bara det att jag numera är medveten.

Jag är otroligt glad och tacksam att jag är singel.

Vid tre trampade jag hem igen, med fyra fyllda kassar – vi var nämligen på Eko och handlade. Tvättmedel, hushållspapper, förvaringsboxar med mera. Pappa var rädd att jag skulle köra och välta med cykeln och mamma svor som vanligt och tyckte att hon skulle köra mig hem. Fast jag cyklar ju alltid och det är inte första gången jag har fullastad cykel.

Helst vill min mor packa om, numera kan hon  hålla sig i skinnet men hon vet förstås bäst och jag kan inget alls. Gör jag inte som hon säger är jag illa ute, jag har många knep för att glida undan – jag har en slirig tunga som gör att hon oftast hamnar i egen fälla. Nåja, jag älskar både min mamma och pappa, dessutom är jag väldigt glad för att ha genomskådat även om det tar energi att balansera på den där eggen.

Nu ska jag ta en dusch, månadens goda är gjort.

Sedan ska jag börja på en fransk gryta, en gulashsoppa och en stek i ugnen. Det är fransyskan som jag fick i går som ska förvandlas till många maträtter. I kväll vill jag se film, kanske jag promenerar upp till videobutiken och hur Kings speach eller någon annan film.

Kärlek och solsken till alla!

4 reaktioner till “Sol, sol & sol”

  1. Vad Du kämpar, 1,5 mil gånger två och städning däremellan.
    Meditaionen lät fint och maträtterna kommer säkert att smaka.

    Ha en glad påsk!

  2. Freja: Det var både kvalité och roligt!

    Ninni: Tack. Maten var något av det godaste på länge. Jag har aldrig varit bra på kött och de gånger jag har provat (gäller allt från kotlett till t-bone) har det blivit äckligt. Men jag började med en fransyska för någon månad sedan, den köpte jag på Ica. Jag frågade min kollega, hon som är bonde, om senan som fanns i mitten. På den vägen kom det sig att hon levererade en halv fransyska till mig och på den blev det en stek på 8 hg (räckte till mig, Sara och Oskar i går) samt två middagar i frysen till mig, två middagar på äkta gulaschsoppa (blev så där – för mycket paprika, jag ska hitta ett nytt recept på det) samt min franska gryta där jag fick fem middagar. Jag är glad att min första stek någonsin blev riktigt god. Jag fick en stekyta i gryta, sedan kryddade jag den med salt, pepper, rosépeppar och enebärt. In i ugnen med termometer och massor av grönsaker runt om, efter fyrtio minuter hällde jag på en halv liter vatten och vid 75 grader tog jag ut den. Fantastiskt roligt. Dessutom kunde jag, amatören, se hur fantastiskt fint köttet var i jämförelse med det inplastade på Ica.

    Åsa: Tack, i dag behövde jag höra det, det har varit en dålig Påskafton, i alla fall fram tills det att jag fixade min kran på egen hand.

Kommentarer inaktiverade.