Bekvämt

Jag tycker om att laga mat.

Fast ibland vill jag annat, då hade det varit bekvämt med en trollgryta där jag stoppade allt som oskalade potatisar, kycklingfiléer och grönsaker och när det började tuta skulle en lyxig maträtt vara klar.

Och på tal om tuta har min far köpt en visselpippa åt mamma som hon kan blåsa i när kaffet är klart, fast det är bara det att han nästan är helt döv och bara använder sin hörapparat till festligheter – hur mycket hon än blåser i pipan hör han ändå inte.

Kärlek till alla!

11 reaktioner till “Bekvämt”

 1. Vilken tragikomisk historia om visselpipan. Man kan verkligen se det framför sig när hon blåser i pipan för allt vad hon är värd och han inte hör någonting.

  Det är tufft att bli äldre.

 2. Extraminnet: Jag skrattar fortfarande åt det, hans omtanke och att det liksom inte spelar någon roll hur mycket hon blåser i den där pipan. Fast håll med om att det är en aning fiffigt.

  Mamma har precis skaffat en mobiltelefon, jag funderar på att köpa en till pappa så att de kan kommunicera på det sättet – fast han hör väl inte när det ringer.

 3. Det brukar finnas vibratorsignal i de flesta mobiler idag. Då känner han när det ringer…om han har den med sig ;-)

 4. Det finns ett gammalt knep, fast det bygger på att man är inom synhåll från huset. Man sätter en vit lapp i köksfönstret (eller vilket som passar, det får man ju komma överens om) och då vet den som är ute att det är dags att komma in.

 5. Freja: Trollgryta var det! ;)

  Bonita: Han skulle nog låtsas om att han inte kände av vibratorn.. Ähhh…jag vet inte. Jag ska funderar närmare på det hela.

  Tinto: Fungerar inte, därför att alla fönster vätter bort från ställena där pappa är eller är de skymda för resten av byggnaden (U-formad byggnad). Han ser dåligt också för den delen! ;)

  Men en telefon eller möjligen en walkie-talkie (eller vad det heter). Kanske det går att skaffa en sorts apparat som skickar ström i honom när mamma trycker hemma i köket? Haha!

 6. Det finns nån sorts hundhalsband i den vägen har jag hört! ;-) för dressyrändamål…

Kommentarer inaktiverade.