Karta med blått

Kartan visar mina fina omgivningar.

Den ljusgröna pricken är Bromölla, den grisskära är Edenryd där jag ibland badar på sommarkvällarna. Det tar tjugo minuter att cykla dit. Den röda pricken är Kjugekull och den blå är mina föräldras bostadsort. Både till föräldrar och Kjugekull är det cirka 1,5 mil och tar ungefär fytio minuter.

Till höger på bilden breder sig Listerlandet ut, det är en stor  halvö om man ser det positivt med många små f.d. fiskebyar. En gång cyklade jag till Torsö, jag hade med mig solsken, kaffe och en bra bok. Jag satte mig vid hamnen på en stor bänk, hällde upp kaffet och greppade boken – för att genast bli störd av en sällskapssjuk gammal man. Vi pratades vid och det visade sig att när han var liten gick de till Mällby på juldagens morgon för att vara med på högmässan. De hade alltid gått inom till min mormor och morfar för att värma sig. Mannen hade alltså träffat min mormor som dog när min mor var tonåring.

Livet kan vara märkligt.

Kärlek till alla!

2 reaktioner till “Karta med blått”

  1. Världen är ganska liten! På de mest oväntade platser stöter man på människor som det går att hitta en anknytning till. Jag tycker det är fantastiskt!

  2. Freja: Ja, verkligen! Jag hade tänkt sitta där med kaffet och boken för mig själv, istället fick jag träffa men människa som mött min mormor. Det var fint och jag minns mannen fortfarande.

Kommentarer inaktiverade.