Lördag

Att vakna och inte veta vad man ska göra är inget roligt.

Efter frukost tänkte jag att det är bara att ta det lilla lugna, jag kan inte tänka på alla som åker på utflykt och göra andra roliga saker för jag ska jobba i natt och sover några timmar innan dess och därför har jag inte gott om tid.

Fast jag tog min fina vita cykel med blommor på ramen och trampade till världens bästa cykelhandlare, Bäckmans i Bromölla. Jag hade bara tänkt be dem hjälpa mig med luften i däcken (jag har problem med mina fingrar och kan inte känna om det är nog med luft eller ej), men cykelhandlaren tog cykeln och spände kjedjan, rensade den med stålborste och smorde in den med olja. Vi fick en stunds skitsnack om barn och barnbarn och livet i övrigt.

Sedan drog jag vidare till bibbland är jag lämnade och lånade nya böcker.

Efteråt var det perfekt att kolla starten på Humlestafetten där hundra lag tävlade i att komma först i mål när det gäller att springa runt Ivösjön. Jag träffade min svägerska, det var mycket oväntat. Hon är alltid rar mot mig och det gläder mig, hon skulle springa mellan Vånga och Barum och hann därför titta på stafetten.

Själv ska jag sätta mig en stund på balkongen för att dricka kaffe och bläddra i böckerna innan jag bestämmer mig för vilken jag ska läsa först.

Kärlek till alla!

4 reaktioner till “Lördag”

  1. Vilken trevlig service cykelhandlaren håller med.
    Ytterliggare ett plus till Bromölla.

  2. Ninni: Ja, ett extra plus till Bromölla. Han bar såg på kjedjan och sa ”den behöver spännas” och så fixade han det gratis!

  3. Såg att det skulle vara humlerally, när vi var på väg till Ivetofta kyrka. Trodde det var ett bilrally. Det var väldigt vackert vid kapellet.

  4. AnnA: Var vi så nära varandra? Jag har varit i det kapellet två gånger, båda gångerna har det mest varit en stor oro för min mamma och jag ska erkänna att jag inte minns mycket av hur det ser ut där.

    Men jag minns enkelheten och det är något jag gillar.

Kommentarer inaktiverade.