Blandat

Det har kommit flera kataloger med kläder från Gudrun Sjödén.

Och inte en enda har jag haft råd att köpa från. Det har varit någon annans räkningar och tandläkare, trasig dator eller annat. Jag är inte bitter, bara lite. Fast den här månaden ska jag kunna åka ner till Malmö och handla någon eller några klänningar. Två veckor till lön, men också arbetstider som gör att jag inte kan åka på ytterligare någon vecka.

Annars har det hänt lite av varje.

    Jag har fått bannor på jobbet, flera stycken.
    Jag har fått beröm på jobbet, flera gånger, och jag gillar råslitet vi gör.
    En grabb som var ny förra sommaren sa ”jag ska ta hand om vikarien lika bra som tog du tog hand om mig”.
    Jag är singel, vilken njutning!
    Jag har fått mina specialinlägg och benen har rätat upp sig, men aj vad det gör ont och blir ömt i fötterna.

Nu skiner solen, det börjar långsamt att gå mot kväll – jag har njutit av mitt kaffe och ska strax småfixa här hemma. Jag har läst ut en bra bok ”Det tionde kretsen” – riktigt bra. Det handlar om en ung tjej vars pojkvän avslutar deras förhållande, hon planerar att göra honom svartsjuk och dricker för mycket. Kvällen avslutas med att hon blir våldtagen och berättelsen utgår från det. Hur grabben som våldtagit henne ser på det hela, hur polisen betraktar det, hur tjejen blir utfrusen och inser inte vad hon har ställt till med (det känns mer som författarens åsikt, han menar att hon ställt till det för att hon anmälde våldtäkten). Grabben mister sitt stipendium, flickan blir utesluten i skolan och blir kallad hora, mamman erkänner sin otrohet för pappan och han står stabil i allt och försöker behärska sig. Till slut brister det även för pappa som inte längre kan hålla tillbaka sin ilska.

I går hämtade jag en ny deckare av Åsa Larsson, min nya favorit. Jag ska inte börja läsa den i kväll för då är det kört med att somna tidigt. En bra bok är något jag inte kan lägga ifrån mig.

Fast nu ska jag njuta av att vara ledig tidigt, jag tog ut komptid när jag skulle åka till sjukhuset och jag kom hem efter bara någon timme. Fint.