Fredag

Jag har vikt mina handdukar.

De har torkat på balkongen sedan tvättstugan i går. Förr skulle tvätten inte hänga ute över natten, jag tror det sades att trolltyg skulle ställa till det – kanske bosatte sig onda andar i tyget?

Det doftar gott och jag ska med glädje lägga in dem på sin hylla i städskåpet, där jag städade igår. Jag valde att plocka bort ytterligare saker och en del har jag flyttat ner i förråden. De, förråden alltså, ska rensas ordentligt när jag har semester. Jag kan inte gå in i det största för det är fyllt av prylar.

I natt var det fullt ös på jobbet, det tar på krafterna och jag har ännu inte sänkt axlarna till vanligt läge.

Runt huvudet har jag ett spännband, det har börjat släppa och jag ser fram emot helgen. Det kommer att bli en blandad kompott. Just nu kikar jag lite på UR, jag har aldrig förstått men ibland heter det Kunskapskanalen och ibland UR och för det mesta Tv2. Tidigare gick ett program om hantverket att skriva. Själv längtar jag och väntar på att något ska komma till mig.

Kanske det gamla skrivandet, kanske något helt nytt.

Från att jag stängde ner min praktik har det gått nio månader, de senaste veckorna har det dykt upp en längtan efter matematik – logaritmer och derivata samt annat skönt inom ämnet. Fast jag tror inte det är matematik som ska få mitt hjärta att sjunga, därför fortsätter jag att vänta.

Nu ska jag luta mig bakåt och försöka slappna av helt och hållet.

2 reaktioner till “Fredag”

  1. ”En längtan efter matematik”, det tror jag aldrig jag känt… Ändå var det ett av mina bästa ämnen i gymnasiet och jag kan minnas tillfredsställelsen när jag löste en krånglig ekvation!

  2. Freja: Haha! Just det, tillfredställelsen att lösa en besvärlig ekvation eller annat besvärligt och förstå varenda siffra, varenda operation.

    Jag skickar lite kärlek till dig! Puss.

Kommentarer inaktiverade.