Konst på Åby slott

Det var tjocksmockt med folk.

Åby slott, det enda slott i Bromölla kommun, öppnade upp första våningen till konstnärerna som visade sina alster för oss vanliga människor. Det var succé kan jag säga, det var mycket folk och alla ”oooohhh” och ”ahhhh” över konsten, slottet och gamla bekanta. Jag och Birgitta cyklade dit, det tar mindre än tio minuter.

Konsten som visades var för alla smaker och självklart hälsade vi på Bertil Westerlund som är vår favorit.

Sedan gick vi en sväng längs med Skräbeån, där längs med stigen hade konstnärerna hängt upp en del av sina alster. Det blev några fantastiska timmar med konst, korv och kaffe!

4 reaktioner till “Konst på Åby slott”

 1. Efter lång tid har jag hittat tillbaka till dig Eva. Jag tänkte att det var länge sedan du uppdaterat din blogg, men det var ju bara för att jag glömt ändra din adress i min blogglista.
  Jag var också på Årups slott idag och tittade. Mest cyklade jag dit för att få komma in i slottet för första gången i mitt liv. Men två sekunder efter att jag stegade in genom balkongdörren så blev det ett köp. Så snart ska jag ta bilen dit för att hämta min tavla.

  Ta väl hand om dig…

 2. Moster: Det är nog fler än du som tänker samma sak för besökarantalet har sjunkit en del sedan jag bytte adress.

  Du köpte nog av den duktige målaren som bor i Näsum, den där dansken. Han är fantastisk.

 3. ja Eva, just den där dansken köpte jag tavlan av. Den föreställer en grusväg som slingrar sig fram. Vid närmare eftertanke påminner den mig om dina foton…

 4. Moster: Han var absolut den bästa av alla. Jag såg hans tavlor på bibblan när han ställde ut där och då hade han ännu fler och ännu mer fantastiska.

  Tack för din komplimang, bättre kan jag inte få.

Kommentarer inaktiverade.