Fint

Jag har vaknat efter ett nattpass.

Det var inte lika mycket att göra som vanligt, men tillräckligt för att vara sliten när dagpersonalen kommer. Jag jobbar verkligen i tolv timmar på raken, det finns inte en chans att luta mig tillbaka eller ta en längre paus. Nåja, nu väntar lite ledigt fram till fredagsmorgon.

Jag hoppas vädret blir fint för jag vill ge mig ut på en cykeltur. Under flera år har jag funderat på att cykla Skåne runt, jag har också funderat på att vandra Skåneleden genom att gå någon eller några sträckor på mina lediga dagar. Nu har jag verkligen chansen! Tidigare år har jag haft utbildning, praktiken och andra plikter – de senaste nio månaderna har jag enbart jobbat heltid och omigen har jag börjat funderar och titta på kartan, kolla på busstider och funderat över en lagom stor ryggsäck.

Det blir nog så att jag i sommar kommer att ta bussen till lite olika orter och sedan gå en sträcka på Skåneleden, jag funderar till och med att sova över och kanske gå några dagar på raken. Det är fullt genomförbart numera. Det finns några ställen som jag gärna skulle vilja befinna mig på en tidig morgon för att njuta av det fantastiska i ljuset när solen går upp, kanske får jag det hela att gå i lås.

Vandrarkängorna köpte jag när jag åkte till Madeira, det enda som är av vikt förutom skorna är en bra ryggsäck.

Nu ska jag borsta tänderna, en av mina bästa vänner ska ringa i kväll (vi jobbar skift båda, det krävs lite planering eftersom hon har familj). Det blir nog lite surfande efter den perfekta ryggsäcken, en ergonomiskt bra rygga lite större än en Kånken, jag tar gärna emot tips och förslag.

Puss.