Det blir en dag hemma

När jag vaknade.

Låg en hel ledig dag framför mig. Något som jag under de senaste trettio åren alltid har längtat efter. De senaste veckorna har jag flera gånger känt av att jag inte har haft något att göra. En märklig känsla. Ovanlig och märklig. Inte speciellt trevlig.

Fast jag vet att det är på det sättet.

Oftast tänker jag på stora saker, i dag funderade jag på att cykla Listerlandet runt. Men molnen tornade upp sig och själen ville bara ha en trevlig och vanlig dag. Natten har dessutom varit full av mardrömmar och svett. När jag lade ut mina sängkläder för vädring på balkongen fick jag för mig att tvätta sovrumsgardinerna. De har suttit uppe ett bra tag  och jag tänkte att de behövde tvättas för att få en lugn och fin sömn.

Ibland får jag sådan idéer.

Det att oron kan sitta kvar i väggar, gardiner och annat. Nåja, de ena ledde till det andra och Betty hade tvättstugan och där fanns en maskin till mig. Sedan blev det fönsterputs, radiolyssning under tiden och nu mår jag precis så där bra som jag älskar. Det är för mig de små sakerna som får mig att må bra. Nytvättade gardiner, en fin duk på köksbordet, en tur till bibblan, skumbad och såpatvättade golv.

Det behövs bara de små sakerna.

Strax ska jag ner i tvättstugan och hänga upp gardinerna. Det blir en dag hemma. Tiden får visa vad som kommer in i mitt liv framöver, tills dess gör jag de där småsakerna och efter lunch blir det en kaffe.

Kärlek till alla!