Bra

Vi har blivit sålda och köpta många gånger.

Cheferna åker på kickoff och vi får nya strumpor och en penna hos Sekreteraren. Det mesta flyter på som vanligt ändå. De som jobbar i min grupp är inte intresserade av att göra karriär, vi vill jobba, gå hem och vara lediga så mycket som möjligt. Det betyder inte att vi struntar i jobbet, tvärtom – många av oss sliter hårt när vi är där för att rätta till, hjälpa till och göra vårt vanliga jobb.

Det namn vi har på företaget nu har nog funnits där i tre år och förra året fick vi en bonus.

En sorts extra betalning som egentligen är en viss procent på den pengar vi har tjänat i ob. Av någon anledning började några tala om att vi i år skulle få dubbelt så mycket, eftersom det var baserat på ett halvår förra gången. Gissa om jag har längtat efter de pengarna! Den senaste tiden har det eskalerat och jag har drömt om både klänningar, kamera och nytt objektiv samt en kameraväska.

Som vi skrattade igår!

Det är inte fy skam, men vi fick samma summa som förra året och med lite funderingar kunde vi har räknat ut det själva. Jag fnittrade flera gånger under dagen för det var inte bara jag som hade drömt och hoppats – vi var många som längtat. Nåja, jag fick en bra lön och det är jag glad för.

Jag är glad för mycket.

1) Det hände en liten sak med en kollega som gjorde mig varm i hjärtat, från den jag minst anat. En sorts erkännande.
2) Det hände en annan sak med en praktikant, en ung grabb, som värmde mitt hjärta fantastiskt. En sorts erkännande.
3) Jag har läst en bra deckare, det är ”Tretton timmar” av Deon Meyer och utspelar sig i SydAfrika
4) På torsdag åker jag till Malmö, ingen kan hindra mig, och jag tänker handla en eller två eller tre klänningar och Grudrun Sjödén har 20 % rabatt fram till siste maj. Äntligen lite flyt! De senaste månaderna har jag längtat men det har kommit käppar i hujlet som har gjort att pengarna har gått till annat. Ibland tänker jag på alla de där pengarna jag samlade ihop i krus och lådor, det var strax över femtusen och de gick till Csn istället för att handla kläder hos Grudrun Sjödén, förra månaden var det tandläkaren för samma summa, månaden innan dess var det Saras födelsedag. Nu jäklar är det min tur! Jag har betalat och betalat och betalat – den här gången är det min tur!

Missförstå mig inte!

Jag är glad att jag kan betala tandläkaren, i min nedre högra kind är jag tandlös långt fram bara för att det inte fanns pengar över i min kassa. Jag är glad att jag kunde handla till min dotter som äntligen sa ”jag har fått allt jag önskade mig”. Jag är glad att de där mynten jag samlat i många år var precis så mycket att jag lyckades fixa Csn som planerat. Det är inte alla som har råd att köpa dyrt till sina barn eller betala tandläkaren.

I sommar kommer jag att fortsätta med att göra inget alls förutom mitt heltidsjobb. Istället ska jag under en helg bygga en trumma. Det är Sejdeman Kluve (länk här) som jag velat besöka i några år, men annat har kommit i mellan. Min kollega bytte och jag jobbar hela midsommarhelgen och blir ledig den 9 och 10 juli är kursen går av stapeln.

Jag har också tänkt under mina lediga dagar att jag ska gå delar av Österlensleden, som är en del av Skåneleden om jag inte har fel. Vandrarkängor har jag sedan Madeira och jag har en ryggsäck sedan tjugo år tillbaka som passar perfekt. Ryggsäcken har jag helt glömt bort, den ligger i förrådet och det var när Sara var runt tio år som jag köpte den. Hon har sedan använt den när hon gick sin utbildning till behandlingspedagog och Lillens barn har använt den när de har varit på skolresor.

Det känns bra med andra ord!

Sedan har det hänt lite mindre bra saker också, men om de bryr jag mig inte om att skriva. Två saker mot allt annat bra, det är ju inget alls. Livet är sådär. Tror jag.

Kärlek & Klänningar till alla!