Just kids av Patti Smith

Hon måste vara den bästa av alla människor.

Patti Smith har skrivit om sitt liv under 60- och 70-talet. Lika stor del som hon själv har i boken har hennes pojkvän och bäste vän Robert, välkänd fotograf som jag för tillfället inte kan komma ihåg efternamnet på.

De delar allt från hunger till visioner, de drömmer och de lever – i början sover de i olika parker, tigger mat från bagare och resturanger. Långsamt bygger de upp sitt liv.

Patti Smith blir tagen för pojke några gånger – det har vi gemensamt och det gör mig glad! Haha! Många trodde att hon var missbrukare för hon målade ofta ögonen i svart och hon var mager som en sticka.

Hennes älskade Robert visade sig vara homosexuell med svårigheter att erkänna detta ens för sig själv. Han ger sig ut för att tjäna pengar genom prostitution. Trots allt behåller de vänskapen och kärleken till varandra, Robert stöttar Patti och hon som drömmer om att blir diktare kämpar med sina texter.

Hon var runt 25 när hon fick en gitarr i sin hand för första gången och när hon läste sina texter för första gången offentligt hade hon en gitarist som spelade.

Så kan det gå! Hon blev en välkänd musiker, fast då har boken redan tagit slut!

En reaktion till “Just kids av Patti Smith”

  1. Jag gillade boken jättemycket. Mapplethorpe är efternamnet och hans bilder kommer att ställas ut på Fotografiska i Stocckholm från juni till oktober, och jag hoppas på att ta mig dit så att jag får kolla på bilderna.

    Jag kände knappt till dem innan, men efter att ha läst boken så blir jag nyfiken.

Kommentarer inaktiverade.