Märkliga saker

Jag gläder mig åt den där trumbyggarkursen jag ska gå i sommar.

Där ska jag bygga mig en egen shamantrumma och det kommer att göras flera trumresor och trummorna kommer att invigas. Jag inviger mina klänningar – hälsar dem välkomna – i garderoben när jag köpt nytt. Självklart ska min trumma invigas av en shaman, det vill säga kursledaren.

I natt drömde jag om tre hästar som hade rymt.

De sprang framför mig, jag var lite rädd för dem. Mannen som håller kursen skickade mig ett meddelande via Facebook följande:

Trumman kallas för shamanens häst och hästen symboliserar resandet eller förflyttning mellan två tillstånd…

Det hela kan förstås vara en tillfällighet, människor som sysslar med den nya sortens andlighet brukar ha allt för lätt att tolka ”tecken” av olika sorter, precis som i vanliga livet gäller det att vara kritisk och se på det som händer med fötterna på jorden. I det här fallet tror jag dock att jag är på väg mot kursen i juli med öppet sinne och att hästarna i natt visade mig att jag är på rätt väg.

Jag vill ju gärna tro den indiske manen som höll i Magnified healing-kursen att ”du är mer andlig, Eva, än många andra jag känner”. Med ”andlig” menade han troligen mottaglig av något slag. Nåja. Det ska bli riktigt spännande.

Apoteket är avklarat, kyrkogården är fixad och nu ska jag ner i tvättstugan innan det blir Ica. Efter det ska jag njuta av min dagliga dos kaffe.

Kärlek, Klänningar och Kurser till alla!

PS Jag räknar inte shamantrumman som en ny sorts andlighet, den har funnit länge och det går att läsa om trummans betydelse bland samerna i boken ”Vår tids noaidi” av Jörgen I Eriksson.

2 reaktioner till “Märkliga saker”

  1. Vad härligt det låter med trumkursen. Låter som det verkligen är något som ”kommit” till dig.

  2. Nilla: Det har jag inte ens tänkt på! Jag har försökt få till det under de två senaste åren, men det har varit antingen pengar eller tid som har saknats.

    Det känns i alla fall rätt. Tänk om det är så, att det har liksom kommit till mig.

Kommentarer inaktiverade.