Fyllda nätter

Solen strålar in i mitt kök.

Det gör den varje morgon. Bästa morgonköket någonsin och oftast snurrar jag på glasprisman för att se hur regnbågsglittret sprider sig. Jag har jobbat natt och ska jobba ytterligare en natt. Tufft nu men vansinnigt roligt när lönen kommer. Jag är sliten – ett ord utan större betydelse, det har lika lite pondus numera som ordet kränkt.

Men jag är sliten.

För mitt nattjobb innebär inte att småslumra i en fåtölj, som jag gjorde på en barnpsykriatisk klinik i början på 80-talet. Tvärtom, det är arbete hela tiden i tolv timmar, ibland värre än vanligt och natten som gick var just av den där sista varianten. Det började redan när jag kom klockan sex på kvällen, en minut efter att jag logga in kom första stora problemet. Sedan fortsatte det i samma stil nästan hela natten igenom.

Vid senaste PU-mötet sa jag att jag skulle lära mig fyrtio nya saker till nästan möte, vi har ett om året. Det var något av det bästa jag har bestämt mig för. Jag tar verkligen tag i saker och lär mig på ett nytt sätt och det ger utdelning. Jag är stolt över det. Samarbetet med närmaste grupp av speciallister frodas och jag känner en stor glädje över det.

Kanske är det något med mig själv som har hänt?

Jag mötte en kvinna i går som jag normalt tycker är en riktig plåga, den känslan har förändrast och jag tänkte ”hon vill bara väl”. Jag har varit med om fler sådana upplevelser den senaste tiden och jag tror att jag har förändrats. Inte de utan jag. Det gör mig stolt för jag tror att det vi reagerar på är sådant som triggar oss själva och som vi borde titta djupare på istället för att reta oss på andra.

Nåja, nu ska jag njuta av mitt kaffe och glädjas åt den dröm jag hade i natt – en fantastisk dröm om kärlek. Den drömen får gärna återkomma, även om jag i drömen inte riktigt redade ut den närhet som uppstår om man älskar en partner. Jag funderar på om jag drömmer en fantastisk dröm, kan den jag drömmer om sova gott eller drömmer han likadant? Ähh…jag är en stor beundrare av denne man och han är oåtkomlig på grund av flera saker. Nu till kaffet!

Kärlek & Klänningar till alla!