Mot väster

Jag mår bra.

Min kollega på skiftet har alltid med sig godis, choklad och (eller) kakor. Jag lyckas nästan aldrig säga ”nej tack” och därför mår jag extra illa efer nattpassen med henne, i natt jobbade jag över och hade andra kollegor utan godis och jag mår som en prinsessa i dag (ja, jag tar väl i en aning där, nästan som en prinsessa i alla fall).

Nu är klockan två på eftermiddagen.

Min lediga vecka börjar och jag ska ta en kopp te innan jag pallrar mig ner till förrådet för att kasta saker. Min mamma avskyr att kasta saker och hon fick ett utbrott i veckan som var menat till mig även om hon är lite vag i konturerna. Jag lider med henne. Det är upp till var och en om man vill spara allt som möjligen går att använda eller om man är mer av min sort och ger bort eller kastar.

För min del har jag alltid gillat att ha koll på livet, det är ganska omöjligt om man har massor av saker i förråd, skåp och lådor. Det bästa med allt är att i takt med att jag grabbat tag i min ekonomi har jag också slutat köpa så fort jag har pengar. Det låter hemskt, men det finns en förklaring till det – jag flyttade hemifrån tidigt och hade inte mycket pengar att röra mig med, sedan kom Sara och som ensamstående mamma som jobbar halvtid är det inte heller speciellt fett med slantar, därför handlade jag när jag hade pengar över.

Nu närmar sig det ultimata från två håll.

Jag köper mer genomtänkt (dock inte alltid, jag är ingen stjärna av någo slag) och jag har sorterat bort allt från saker till kläder jag inte använder. Nu är det förrådets tur, jag ska bara först vakna till helt och hållet. Mitt sorterande har tagit tid, jag har gått många ronder innan jag nu är i slutet på min era av sortering.

Nu blir det en kopp te.

Trädet på bilden möter mig efter varje arbetspass, speciellt på vår- och sommarmorgnarna känns det som om den säger ”välkommen ut”. Det är en stor björk som sett många trötta och slitna människor passera från den bruna bakdörren.

Puss!

4 reaktioner till “Mot väster”

  1. Paketet kom idag! jag blev så glad! Jag har den på mig nu, och vet du, jag känner på mig att jag ska ha den på mig på tisdag när jag ska göra undersöknigarna. Hade den inte kommit idag hade jag inte fått den förrän undersökningarna var över, för de börjar 10 15. Det är mening med allt! Jättekram och tack!

  2. Tinto: Det gläder mig och jag är med dig i mina tankar. Jag visste att den skulle passa dig urmärkt. Lilla Hjärtat, oroa dig inte – det blir bra!

  3. Tinto: Gillade du tomtekortet? Jag köper alltid julkort och täker jag ska skicka till vänner och bekanta, men det blir aldrig av – fast nu kom ju ett kort iväg, bättre sent än aldrig!

Kommentarer inaktiverade.