Efter

Dagen efter ett nattpass.

Jag mår hyfsat bra. Efter frukost, på sena eftermiddagen, gick jag till blomsteraffären och köpte rosor till i morgon. Det är mysigt i Bromölla. Jag har ju bara ett kvarter till blomsteraffären och på vägen dit, när jag gick längs med Storgatan, kunde jag hojta ”hej Jörgen” och fick en snäll vink och ”hej Eva” tillbaka.

Det är fint.

På torget, som jag älskar, finns tyvärr något mindre fint. En pizzeria. Den ligger i ena hörnet av torget och där kör bromöllaborna gärna in med bilen – det gör det förstås inte, men många parkerar som om de inte orkar gå en meter längre än nödvändigt. Jag tog ut pengar till födelsedagsbarnen och tänkte att ”tack gode Gud att jag har ett konto för den saken”. Vissa månder blir det lite tufft och därför har jag räknat ut på ett snitt vad kostnaderna är per månad och sätter undan den summan. Det har jag gjort i lite mer än ett år och nu har det ett jämt flöde.

På Netto, som ligger tvärts över gatan från min bostad, mötte jag den kvinna jag alltid brukar prata med. Hon är 83 år, otroligt vacker och lika vänlig. Nu har jag mat i ugnen, kycklingfilé och grönsaker. Det blir en kväll i soffan, som vanligt, med en bok och lite funderingar. I morgon kommer mamma farandes i pappas bil och sedan kör vi 26 mil till Sara och Oskar.

Jag har ordnat med paketerna, blommorna och pengarna, nu hoppas jag bara att det blir en lyckad dag och att min dotter inte är allt för irriterad på mig. Ibland tror jag att det räcker att hon ser mig för att hon ska börjar må illa eller bli på dåligt humör.

Nu till maten, kvällen och antagligen ett skumbad innan jag hoppas på en god natts sömn.

5 reaktioner till “Efter”

  1. ”Snabbt & Gott” låter nästan motsägelsefullt. Håller tummarna för att resan ska bli lyckad eller åtminstone inte tära allt för hårt på dig. Så där var det mellan min syster och vår mamma oxå, syrran blev tonårstrotsig så fort de träffades. Det blev betydligt bättre efter att syrran fått barn, så det hoppet kan du ha!

  2. Bonita: Tack. Jag går ut med inställningen att det blir en mysig dag med mamma och att vi får det trevligt hos Sara och Oskar och att de blir nöjda med sina presenter.

    Freja: Antagligen vill Sara vara hur trevlig som helst mot alla, hon är en rar tjej – men jag retar henne av någon anledning. Det är aldrig ens fel och jag försöker finna en balans i att låta henne vara som hon är, anse henne vuxen etc, men det finns mycket i hennes uttalande och nedlåtande sätt som sårar. Oftast går det över rätt snabbt, hon har sitt liv där och jag mitt här. Ibland blir jag sårad på riktigt, ibland har jag lust att sälja allt och bara dra iväg med en ryggsäck. Familjerelationer är komplicerat och svårt och jag är inte guds bästa barn även om jag förtvivlat fösöker fixa kärleksfulla relationer.

    Att ta en fika på tu man hand med en glad Sara, det är det jag önskar mig mest av allt. Men hon vägrar t.ex fika med mig och…ääähhhh… Jag ska åka i morgon med inställningen att det blir riktigt bra.

  3. Käraste Eva! Jag håller mina tummar för en harmonisk resa och vistelse hos dottern. Må ni ha styrka, ork och kärlek att acceptera och respektera era respektive olikheter.

    Kärlek! /Extraminnet

Kommentarer inaktiverade.