Städa

I dag skurar jag badrummet.

Det gör jag förstås med jämna mellanrum, men en eller två gånger om året monterar jag bort avloppsröret och drar ut badkaret (som är ett fristående med lejonfötter i brons) på golvet för att komma åt kakelplattor och kanske framför allt golvet.

Nu står badrummet på torkning och jag njuter av mitt kaffe.

På tisdag blir det Malmö för jag längtar efter goda kaffebönor och lite luft under vingarna. I går var en bra dag och jag funderade över vad det är som gör att vissa dagar blir bättre än andra? Jag tror att jag behöver träffa någon varje dag eller göra något kreativt? Eller var onsdagen bara en mellandag där oron, som ofta träder in när allt lugnar ner sig, gjorde sig påmind? Alla dagar kan inte vara toppen och jag är glad att tre av fyra dagar har känts riktigt bra.

I dag har jag en dejt med en man som är 58, en bra bit längre än mig, talar bara gott om sina före detta kvinnor, kan föra sig både på en teater som på en krog, röker inte, missbrukar inte, driver själv sitt eget liv. Han har bjudit mig på teater i Skillinge och det känns roligt. Tyvärr är det inten romans på gång, det hade varit häftigt efter nio år som singel.

Louise på jobbet sa att ”ibland får man sätta igång själv och inte sitta och vänta på känslorna”. Det tror jag hon har rätt i, men jag känner mig blyg samt att mitt liv är singelbekvämt. Jag vill drabbas av en förälskelse.

Nu ska jag småfixa lite innan jag äter lunch (kyckling passionata med ungsbakade rotsaker och potatis), dejten kommer relativt tidigt för det är ju en bit till Skillinge.

2 reaktioner till “Städa”

Kommentarer inaktiverade.