Kåldolmar & Helmer

Dorr

Igår kom Sara och lämnade Helmer vid tiotiden.

Sedan var han här till framåt kvällen när vi ätit. Janne, Oskar och Walle var också här och smakade på mina kåldolmar. Första gången jag gjorde dolmar hade jag ingen att bjuda, därför gick jag ner till jobbet och både Anki och David gillade dem. Förra gången blev blev bladen lite hårda och den här gången var de lite för stora. Jag lär mig! Jag köpte ett på tok för stort kålhuvud och jag borde låtit bladen koka längre för att de skulle slakna mer. Nåja, gott var det – tyckte jag i alla fall.

Helmer är lätt att ha att göra med.

Mitt hjärta höll på att slå knut på sig själv när han skulle åka hem och ville stanna här, men jag hade inte ork och jag hade inte träffat Janne på någon dag så det blev ”nej, det går inte”. Vi gick en tur med barnvagnen när kåldolmarna var klara (det tog en hel förmiddag) och sedan tände vi en brasa och lekte med tågbanan. Medan jag dukade och fixade resten till middagen lekte han fint för sig själv, han pratade och jag kunde inget annat än att le när jag hörde det.

Och Lady! Hon trippar så fint bredvid barnvagnen.

Om henne ska jag berätta mer framöver. Hur hon hamnade hos Janne som exempel. Till sommaren ska jag se om hon kanske har lust till agility trots sin höga ålder.

Men nu är klockan mycket, snart halvnio, och jag är seg som få. Det blir brasa, kaffe och en bok. Vilket lyxliv jag lever!

Kärlek!

2 reaktioner till “Kåldolmar & Helmer”

  1. Du skriver alltid så njutningsfullt om mat. Det är härlig läsning tycker jag. Nu i jul fick jag en slow-cooker och det inbillar jag mig är någonting som du skulle uppskatta!

  2. Nori: Tack. Ja, en slow-cooker har jag kollat på, som det är nu kör jag med gjutjärnsgryta i ugnen. Det fungerar också. Överlag är jag himla glad i alla köksprylar som finns att köpa och gärna elektriska. Fast just nu är jag nöjd, skåpen är rensade och det fungerar något sånär.

Kommentarer inaktiverade.