Nära midnatt

Budda

Jag ska ju vara ledig.

Men igår kväll kom Walle för att sova över, sedan följde jag med honom till skolan och stannade där någon timme. Efter det var det promenad med Lady och sedan följa med Janne för att handla. Jag hade en timmes ledigt innan vi satte igång med att laga mat för i kväll var både Stig, Irma och Sara med sin familj här för att fira att Janne fyllde 60 igår.

Vi åt gott, det blev fläskfilé med dragon och fransk senap.

Till det ugnsbakad klyftpotatis. Janne fick en tårta i present av sin mamma, hon bakar Smålands godaste marängtårta med jordgubbar och blåbär. Barnen somnade i soffan och vi satt och pratade om allt från bästa optikern till minnen om minkar och annat.

Janne blev lite på lyran och han sover gott nu.

Men jag kände att jag ville handdiska finglasen, lägga på en ny duk, skura lådorna jag har till återvinningen, dra ett drag med moppen över ett skitigt golv och nu ska jag sy i en knapp och läsa lite framför brasan. Just tider kan vara lite svårt med mig och Janne, men nu trynar han i sängen och hade inte märkt om jag legat bredvid eller ej – så jag är uppe och lever mitt eget liv.

I morgon och på söndag ska han jaga.

Själv tänkte jag plocka fram symaskinen, gå på promenad med Lady och sticka förstås. Just nu håller jag på med ett par raggsockor i ren ull till Helmer. Jag har en grundbeskrivning men så har jag hittills lagt till en lettisk fläta och ”luser”. Röda sockor ville han ha och det ska han få, men med inslag av grått.

Jag handlade lite fröer på Granngården idag.

Nu måste jag ha hem odlingsstationen så jag kommer igång. Växthuset tänkte jag vänta med att beställa tills lägenheten inte längre är min (1 mars), inte för att jag hade kunnat köpa nu utan för att jag vill ge Sara och Oskar lite skjuts på vägen till ett hus här i samhället.

Nu ska jag vidare i natten.

Det är så skönt att veta att jag har tiden för mig själv i morgon.

Kärlek!