Söndag

Jag fortsätter med lapptäcket till Walle
Jag fortsätter med lapptäcket till Walle

Långsamt börjar jag få sakerna på plats.

Det är ett stressmoment för mig när jag inte har ordning. Nej, jag är inte pedant men jag vill att sakerna ska ha luft och de ska ”hitta sin plats”. Nästa vecka ska vi åka till Bromölla och städa, Janne följer med och det är jag glad för. Det är långt för en ovan bilförare att köra femtio mil på en och samma dag. Det ska bli skönt när köpet är avslutat, men jag önskar också att dagarna segar sig fram för jag gillar att vara ledig.

Det är mer än fyra år sedan som jag hade tid att till exempel sy.

De senaste åren har tiden varit knapp för det jag gillar att göra och alltid med blicken på klockan, det liv jag har just nu är fantastiskt. Lugnt, skönt och jag hinner ikapp allt eftersom.

Igår var jag ute med Lady. Förstås.

Hon var inte bra i magen så det var bara att in i duschen med henne när jag kom hem. En upplevelse som gick bra, men Lady gillade det inte. Sedan låg hon blöt och eländig (självklart torkade jag henne men hon var blöt i alla fall) på mina mattor, jag antar att det luktar blöt hund hos mig.

Nåja.

Idag tänkte jag baka bröd, fortsätta med lapptäcket, kanske sticka nästa socka till Helmer och så går jag en sväng med Lady. Janne jagar i dag också, jag tror han är lite besviken på mig som inte följer med men jag har inga varma kläder. Den jackan jag vill ha är slut överallt och byxor vet jag inte riktigt vilka jag vill ha.

Vi har verkligen inte setts mycket sedan jag flyttade hit.

Det har varit korta stunder och några kvällar och nästan alltid barn och barnbarn samtidigt. Men det kommer säkert gott om tid framöver, i alla fall tills jag börjar arbeta igen.

Kärlek!

3 reaktioner till “Söndag”

  1. Han kommer att älska sitt lapptäcke.
    Oj så det går undan för dig med allting. Även om du gått ner i varv får du mycket gjort. Jag blir inspirerad, kanske jag kan komma upp i varv lite grann! Det skulle behövas! Jag sitter mest och läser och köser korsord och spelar på plattan och ser TV… men jag har börjat röja lite på flera ställen i huset faktiskt. Det finns hopp, och nu går vi mot ljusare tider – även i mörkaste Småland!

  2. Tips om du inte redan har kollat där: Engelsons (www.engelsons.se) har bra utbud av prisvärda och framför allt VARMA kläder för jakt eller andra heldagsaktiviteter i skog och mark.

  3. Sparkling: Jag är så seg när jag ska bestämma mig, men ett underställ är i alla fall på väg hit. I merinoull! Ska verkligen bli spännande och se om det är varmt som det sägs.

    Tinto: Tack. Märkligt, det är tre stycken som sagt de närmaste dagarna att jag jämt är i farten och att jag gör mycket, själv känns det nog mest som om inget blir gjort. Hur kan det kännas så?

Kommentarer inaktiverade.