När dagen är slut

Lady
Lady

Så är det! När dagen i dag är slut har jag avverkat den första månaden i stugan.

Här är jag mantalsskriven och igår ringde jag alla de där samtalen till bland annat CSK (kontroll av tjocktarmscancer), tandläkaren (röntgenbilder till nya tandläkaren) plus lite andra samtal. Lady ligger på en superfin hundbädd och i kväll kommer Janne och då åker vi och köper en till Krut också.

I förrgår bakade jag baguetter.

I går stannade Oskar till när han åkte från dagis och fritan, jag gick ut och så fick han en påse med bröd. Någon timme senare ringde han och sa ”bröden går åt”. Tydligen åt barnen massor av det jag bakat. Härligt! Det ser så tufft ut när Oskar kommer i firmabilen med båda pojkarna, de sitter fram (väl fastspända) vilket de aldrig gör i de privata bilarna. Nåja.

Igår var jag faktiskt själv hela dagen och kvällen.

När jag var ute och knatade (väl påpälsad) med Lady tänkte jag nästan skicka ett sms till Janne att han kunde titta in på en kopp kaffe om han hade lust. Fast jag gjorde inte det. Istället drabbades jag av en trötthet, jag tror det är allt som varit den här senaste månaden som nu gör sig gällande av en sort trötthet i kroppen.

När jag tittade ut i dag och såg snön, hörde blåsten och kollade på träden som böjde sig.

Ja, då tänkte jag på vilken fördel jag har haft som har gått till mitt jobb på fyra minuter. Framöver kommer det att bli lite skillnad. Å andra sidan börjar jag inte förrän i mars och för den delen har jag ännu inte fått något besked i form av papper (och då är ju faktiskt inget avgjort även om jag både fått lönebesked och ”vi vill ha dig”).

Det finns, för att övergå till annat, mycket som får mig att le.

1) att Janne är snäll och låter mig ha Lady här jämt (han säger i och för sig att det underlättar för honom).
2) att mina brödbak har lyckats, de två sista har tydligen gått åt som smör i Haraldstorp.
3) tre påsar (under två veckor) fanns i sopkärlet i morse när sopbilen kom, jag är duktig på att källsortera!
4) klänningen från Marimekko som jag köpte för pengar jag fick när jag fyllde 60 – hämtade den i går
5) ledigt – åh…hur underbart är det inte att äntligen hinna med allt roligt jag vill göra.
6) lapptäcket till Walle börjar ta form, fyra bitar har jag kvar.
7) att jag längtar efter Janne, min fina man!
8) att jag ska hämta Walle på skolan och så sover han över – jag gillar det och Sara får sovmorgon med Helmer
9) att min svärson är så himla bra

Kärlek!