Ge mig en maskin!

Kärscher textilmaskin
Vardag i stugan

”Vad önskar du dig i julklapp”, undrade Janne.

”Ge mig en elektrisk hushållsmaskin”, svarade jag. Det fick jag inte, men igår kom maskinen jag själv köpt. En textilmaskin från Kärscher som tvättar rent mattor och bilklädsel men även soffor och golv samt fungerar som en grovdammsugare. Jag har tänkt använda den enbart till mina mattor och så får Janne ha den till sin bil om han vill det.

Igår provade vi direkt, min bruna runda och tjocka matta i hallen.

Kanske är det inbillning men det känns himla fräsch idag. Man kan köra den där maskinen på olika sätt, men jag sprutade först rengöringsmedel blandat med vatten och lät verka i tio minuter för att sedan ”dammsuga” upp vattnet. Och gissa om det blev skitigt. Janne trodde att lite av färgen från mattan hade följt med och färgat vattnet, men det tror inte jag – tvärtom känns mattan mörkare och finare idag.

Nu ska jag strax ta tåget till Nässjö.

Jag ska till frissan. Om jag nu ska ”etablera” mig här är det lika bra att ta allt på en gång. Jag är van vid mina besök hos Sara på Mixit i Bromölla, hon är så himla duktig. Det brukar gå loss på strax över trehundra kronor. ”Det lär väl gå på en tusenlapp”, sa jag till Sara – det var nämligen hon som rekommenderat en frisör i Nässjö. ”Snarare sextonhundra för du ville ju ha den bästa”, svarade tösabiten! Nä….alltså, det är på tok för mycket, men nu har jag bokat en tid och jag får se om det är värt pengarna. Det är en hiskligt hög summa, men jag antar att de har utgifter som hyra, färg och annat plus att de ska kunna försörja sig. Jag pratade med en annan kvinna i närheten och hon sa att det är nog de priserna överlag i Nässjö.

Nu ska jag greja lite här hemma innan det blir frisörbesök.

När jag kommer hem blir det en promenad med Lady och sedan ska jag sy det sista på lapptäcket till Walle, i alla fall ovansidan ska bli klar är det tänkt. Allt mer behöver jag åka till Jönköping och handla, där finns bland annat Ohlssons tyger och Ikea.

Kärlek!

3 reaktioner till “Ge mig en maskin!”

  1. Oj så dyrt! Min frisör tar 380:- för tvätt och klippning. Det är en riktig frisör i en riktig salong. Jag går dit för manikyr och pedikyr också, men det är dyrare. Och inte samma person heller förstås.

  2. Haha! Exakt samma reaktion här hemma när jag invigde rengöringsmaskinen. Ser jättemkt fram emot de vackra färger som kommer att komma fram när jag använder den på mina nyligen ärvda (ljusa) mattor. Ska bara köpa fler rengöringstabletter först.

  3. Tinto: Ja, det är svindyrt. I Bromölla kostade det 320 för klippning och lite mer för slingor. Men hon höll på i två timmar så det är väl som det är. Jag blev inte finare, tvärtom såg det ut som om jag fått en peruk på huvudet. Trist och lite ledsamt. Jag får leta vidare efter en frissa som passar mig.

    Caroline: Makalöst! Mattorna ser ut som nya och jag är så nöjd. I ”smuts-tanken” ser det för jäkligt ut. I dag ska jag prova lite mer på golven och i badrummet, inte för att jag tänkte använda maskinen där jämt utan bara för att det är roligt.

Kommentarer inaktiverade.