En ny dag randas

Kärcher SE 4002
Ny maskin som rengör orsakar kaos!

Jag är alltid kritisk.

Mot mig själv. Är det verkligen som du tror eller inbillar du dig? Ja, ungefär så tänkte jag när jag använde textil-maskinen jag köpt för mina mattor. Första mattan kändes mörkare efteråt och jag kände att det var fräscht och fint igen. Igår körde jag de två mattorna i vardagsrummet och de känns och ser ut som nya. Jag lovar! För att inte tala om hur vattnet i ”smuts-tanken” ser ut. Ojoj!

Idag ska jag ställa i ordning.

Sedan ska jag prova golvet i badrummet bara för att det är kul, jag knäskurar det då och då men provar i alla fall. Idag ska jag dessutom bara vara hemma. Inga tider att passa. Jag ska bara ta det lugnt utan barnbarn, utan besök (Janne kommer i kväll men jag tänkte att han får passa upp mig idag) och bara pyssla och ut med Lady. Det gillar jag.

Hur ska det bli att börja jobba igen?

Ja, egentligen har jag inte fått jobbet ännu, inga papper är undertecknade, men de ringde och sa ”vi vill ha dig om du vill ha jobbet”. Efter det var det facket som skulle säga sitt och sedan SÄPO och efter det belastningsregistret. Det som kan fälla mig är Säpo, fast jag vet inte vad det skulle vara?

Nu sitter jag vid köksbordet och skriver.

Kaffet är gott. Lady trynar på sin hundbädd – jag älskar att hundarna har det bra – och utanför gnistrar snön. Det är minus tre garder och min utegran glittrar. Den lutar helt synligt, men jag vill ha den kvar för jag inbillar mig att de som åker buss eller bilar som kör förbi tänker ”vad fint” och blir lite gladare.

Igår grät jag en skvätt för min nya frissa.

Jag är inte vacker i vanliga fall, inte snygg och kanske inte ful men inte långt därifrån. Men som jag såg ut i går var inte roligt att se, i dag är det inte bättre men eftersom mitt utseende inte är det viktigaste i livet (jag har ju levt med det i många år) har jag hämtat mig snabbt. Det är som det är och jag kan inget göra.

Nu ska jag kolla min ekonomi.

Jag har en önskan till och jag ska se om jag har råd med det lite bredvid mina planer.

Kärlek!

10 reaktioner till “En ny dag randas”

 1. Men Eva! Jag har inte sett dig i verkligheten, men några bilder har det ju blivit under årens lopp och du är fan i mig en stilig kvinna! Med en otroligt skev självbild. Ja, du är faktiskt oerhört för mkt kritisk mot dig själv. Sluta negga dig och säg ALDRIG ngt till dig själv du inte skulle vilja att ngn sa till din dotter. Sant!!!

 2. Bra sagt, Caroline! Vi är alla påverkade av vår uppväxt, på gott och ont. Men vissa saker mår man bäst av att släppa. Eva, du är så bra på så många sätt, men det är som om du ser dig själv i en narrspegel som förminskar eller döljer dina goda sidor och förstorar upp de sämre (som vi alla har) och det är ju alldeles galet! Nu har du gjort en nystart. Glöm nu bort allt gammalt dumt som du har fått för dig! Kram!

 3. Hög igenkänning på frissaeländet. Har gjort misstaget att tro att frisören jag gått till några gånger skulle komma ihåg att jag vill ha kort hår men inte jättekort – jädrar vad lite hår jag hade kvar och inte alls nöjd sista besöket hos henne , tantfrisyr var ordet (55 men inte tant!). Och klart det växer ut, men jag undrar verkligen varför alla frisörer inte vill göra kunderna nöjda och varför de verkar tro att jag korthåriga vill vara snaggade!

 4. Känns frisyren inte bra, så tycker jag att du ska gå till frisören igen o säga det o få det fixat. Du ska ju känna dig bekväm i dig!

 5. Caroline: Tack. Jag tänker nog mest att man måste inte vara vacker, man måste inte säga det för att det är så man ska säga. Jag är ju jag, jag ser ut som jag gör och det är inte endast en utan flera som påpekat och det är mina närmaste framför allt. Saker de inte tänker på, miner de inte kan behärska men framför allt – alla kan inte vara vackra, snygga och tjusiga. Det är inget fel i att inte vara snygg, det viktigaste är att jag gör mitt bästa för att framhäva min personlighet. Lite så. Jag ska försöka förklara närmar hur jag ser på det, men jag nedvärderar inte mig själv genom att säga så…jag är smart (även om det tycks förbluffa en del) och jag har ett högt värde i mina egna ögon. Inte högra än någon annan, men ett högt värde. Ska fundera mera på hur jag ska förklara mina åsikter.

  Tinto: Jag glömmer! Promise!

  Maria: Haha…ja, lite så är det. Har de provision på att klippa så mycket som möjligt? Vad är det som får de att använda plattången jämt. Alltid. över hela håret. Jag är kantig i ansiktet och det blir inte bättre av ett platt hår. Jag kan inget annat än att småskratta åt eländet. Dessutom har jag mycket hårstrå även om de är tunna, nu när det är kort så reser det sig på alla håll och kanter och ändå sa jag att jag i det stora hela inte fixade med håret. Jag har gärna i väldoftande produkter, men att styla med vax och fön och plattång är inget jag får mitt hår snyggt av. Nåja…jag vänjer väl mig vid det här också. Men fy alltså!

  Camilla: Det är jag för feg för. Hur jag än ser ut säger jag ”det var superfint”. Tyvärr, jag vågar inte gå tillbaka, istället väljer jag en annan frisör nästa gång. Trots den ofantliga summan av 1600. Aldrig mer till henne.

 6. Definitivt är snygghet helt oviktigt etc etc MEN skönhet är flytande och är summan av många saker sammanslagna så antalet personer som är rent fula är väldigt litet, kanske rentav noll. Att verkliga människor inte ser ut som airbrushade tidningsinslag gör dem inte fula, men en sådan självklarhet behöver inte påpekas. Dock detta att det finns människor i din omgivning som kommenterar negativt om ditt utseende får mig att häpna. Det säger mer om deras brist på sociala kompetens och medmänsklighet än ngt annat.

 7. Eva, vi har faktiskt träffats, du och jag. På Gotland för ca 1000 år sedan. Du har slående vackra ögon – de gör alltså ordentligt intryck när man ser dig första gången – och jättefina proportioner. Det är rätt, utseendet är inte viktigt och det är inte där vårt värde ligger, men att du inte är vacker är inte en objektiv sanning, utan din alldeles egna, subjektiva. Jag håller inte med. Det menar jag på riktigt, jag skulle inte skrivit det annars. Kram.

 8. Caroline: ”MEN skönhet är flytande och är summan av många saker sammanslagna” – precis så tycker jag också. Till exempel att jag har ett välvårdat hår, jag har en fin kropp, jag är snäll, jag försöker hjälpa, jag har lätt för att älska andra, jag trycker inte ner människor – där har jag egenskaper som jag själv gillar skarpt. Jag gillar verkligen din kommentar om att skönhet är flytande och summan av många saker…jag ska spara på den meningen och jag tycker du har helt rätt (och att du är jävligt klok i detta).

  Sissah: Va! Den kursen på Gotland. Ja, det var väl innan Jesus födelse – eller nej, det måste ha varit någon gång innan 2013 när jag flyttade till Bromölla för jag vet att jag bodde i kvarteret Diktaren i Kristianstad. Tack för dina fina ord. Ett kärleksfullt tack. Tänk, jag minns egentligen bara tjejen jag delade rum med och hon gick vidare på en annan fotokurs och pryade på en stor tidning om jag inte minns fel. Sedan var det två tjejer som valde att sova i tält. Det var härliga tre veckor och jag hade min röda Volvo som jag lånade ut till de som ville in till Visby.

 9. Jag minns vagt en del av de som var där, men har ingen kontakt med någon numera. (Jag hade inte det direkt efter heller iofs, jag var i något slags mellanålder – de flesta var yngre eller äldre än mig och jag kände mig rätt udda.) Vad hette hon du delade rum med, Elin kanske? Ellen? Jenny? Hon var bra, lugn. Blond, vågig page. Har för mig att hon och jag kom på samma buss. Jag har dålig tidsuppfattning, men kan det ha varit redan ca 1999, tror du? Jag hängde med i din bil någon gång, jag vet inte varför, men det var bara du och jag i bilen iaf. Jag minns en fin bild som du tog – en ”vasstuva”. Och att du hade fotosession med två av tjejerna, med en stege och vingar tror jag. :)

 10. Jag tycker att uttrycket i ansiktet spelar störst roll för utseendet. En filmstjärnevacker människa kan förstöra hela skönheten genom en sur min, eller med rösten för den delen. Och om någon ler vackert lyser det upp hela människan. Och vad man säger och gör är viktigare än hur man ser ut. Det upptäcker man ju så småningom. Snällhet är underskattat. En del tror att man är dum om man är snäll. Men det får de väl tro då. Jag är snäll i alla fall!

Kommentarer inaktiverade.