Idag är det papper

Dammen, Emån, Bodafors
Vintern töar bort

Det är bara att gilla läget.

Jag pratade med mäklaren i förrgår, han var stolt över att de sålt min lägenhet för ett bra pris. Både den nye och den tidigare mäklaren var stolta och ville nog få mig att höra att jag beundrade dem. Själv tycker jag nog att det var min egen reklam, mina val när jag renoverade lägenheten, min möblering och känsla för rummen i kombination med en bra fotograf som genererade många intresserade och att grunden som en av de bästa föreningar när det gäller ekonomi. Månadsavgiften har de inte höjt på över tjugo år och det trots åtskilliga reparationer.

Idag ska jag summera pengarna jag har lagt ner på golv och annat.

Jag trodde att det var enbart de sex senaste åren jag kunde dra av kostnaderna, men det gäller reparationer som tapeter och annat. När jag gjorde om kök och badrum totalt är det en sorts ”ombyggnation” och det är avdragsgillt när jag ska deklarera. Eftersom jag skrev på försäljningen i december ska skatten för vinsten vara inne i nästa vecka. Där ser man!

Så dagen i dag blir en dag med papper.

Jag antar att jag ska ta en tur med Lady och sedan hämta Walle på skolan. Ikväll kommer Janne, men han sover inte över för det blir trångt i sängen och ingen, mer än Walle, sover gott. I morgon följer jag med och stannar i skolan fram till fruktstunden. Det känns bra att vara delaktig och jag beundrar hans fröken (heter det så fortfarande?).

Igår åkte jag hem från mina föräldrar.

Dit tog jag först tåg till Alvesta, sedan till Hässlholm, därifrån till Kristianstad, sedan buss till Rinkaby och därifrån gick jag till byn där de bor (5-6 km). De blev chockade när jag kom. Förstås. Mamma vill ju veta i förväg men min mobil var urladdad och jag kunde inte ringa. Hon tjatade om det i omgångar och mitt svar var detsamma hela tiden: min mobil var urladdad, jag kunde inte ringa.

Jag pratade med min pappa och sa att det inte fungerade att jag åkte ner när jag började jobba heltid.

Han var fullt förstående med att de behövde städhjälp. Min mamma å andra sidan har hela tiden sagt att det är pappa som sätter sig emot det, nu tvivlar jag starkt på det för han hade inte det minsta emot att betala en sådan. Där ser man!

Jag längtade bara efter starkt kaffe och en god macka.

”Äter du bara skorpor och knäckebröd”, undrade mamma. Jag hade lust att skrika att ”du har ju bara gammalt äckligt bröd”, men som vanligt höll jag tyst. Det är nog det som är värst, att jag blir så arg och ilsken men att den ilskan får stanna inom mig. Hon har tjatat om min vikt och jag har varnat henne flera gånger om att jag lägger på luren om hon fortsätter.

Fast nu är det gjort.

Det var sista gången jag städade där och jag slipper hennes regler om vad jag gör för fel och vad jag inte får göra (snart så många regler att jag lika gärna kunde strunta i att städa). Suck. Ilskan sitter i mig fortfarande men den ebbar ut och speciellt eftersom jag kunde berätta för Janne igår.

Kärlek!

4 reaktioner till “Idag är det papper”

 1. Hej! Jag håller med dig att det var din förtjänst att lägenheten blev såld så snabbt och till ett bra pris. Din reklam och din luftiga möblering gjorde det. Du har sinne för detaljer och är konstnärlig.
  BRA att du tagit beslutet att inte städa mer hos dina föräldrar. När Ni träffas skall det f o m nu vara över trevliga kaffe o matstunder, när dotter och föräldrar träffas. Nu är det din bror som får ta första ”stöten” du har gjort det i så många år så ”fall” nu inte tillbaka (han bor ju väldigt nära om jag förstått rätt)
  i gamla mönster. Utan nu är du fri – slipper att irritera dig – en börda lättare för dig. Jag hoppas nu, att du inte tar på dig en ”ny börda”… tänk över noga, behöver jag göra detta, är jag road över att göra detta. DIN BÄSTA TID ÄR NU
  Kram från S-u

 2. Skönt! Tänk att det löste sig! Och du ska bara veta hur vanligt det är att gamla skyller på varann när det är något de inte vill.

 3. s-u: Nu ska jag vara försiktig med mina ”ja”. Jag ska försöka och tänka mer på att den här tiden jag har kvar i livet ska vara rolig – för mig!

  Caroline: Ja, hurra och tack för lugn i själen!

  Tinto: Jag har insett att det är min mamma som styr och ställer, obekväma beslut lägger hon på andra.

Kommentarer inaktiverade.