Kärlek

Det är kärlek
Det är kärlek

Igår skickade jag ett sms till Janne och bad honom sova över här.

Tanken var att vi skulle äta ihop och ta en fika för att han sedan skulle sova hemma. Anledningen var att Walle kämpar på bra under nätterna (ibland) och ingen av oss två får mycket sömn. Men lösningen är att Walle sover i sin säng, den vi släpar in och ställer bredvid min sida av dubbelsängen.

Walle. Ja, han hämtade jag i skolan igår.

Sedan blev det plättar. Han har större lust till mat om det serveras i små skålar, i alla fall får jag för mig det. Precis som att plättar är lättare att äta än pannkakor. Så jag gjorde plättar till honom i det gamla järn som mamma skulle kasta och som jag tjatade mig till. Efter att blivit skurat och inoljat är det som nytt. Pojken åt 14 plättar!

Sedan lekte han fint och tittade på tv medan jag lagade mat och bakade bröd.

När Janne kom hade han med sig två flaskor med Mer. Jag hade skickat sms och bett honom köpa med en dricka till Walle för han skulle på ”Skogens dag” idag och jag hade inget att dricka till honom. Så…Allra Finaste Janne köpte två flaskor så han skulle kunna välja. I morse när vi packade hans matsäck öppnade Walle kylen och utbrast ”Vad Janne är snäll som köper två till mig”.

Janne som över.

Jag hade så ont i kroppen efter färden till mina föräldrar och städandet och anspänningen, det är så lätt att det exploderar hos dem. Han är nog en av de finaste männen på jorden för han stannade kvar. Han höll om mig och jag låg där med ett stort leende på läpparna när jag hörde han somnade med munnen nära mitt öra. När han började snarka låg jag kvar och njöt av att ha honom tätt intill mig och jag låg kvar med det där leendet. Om kärleken kan ta en sorts ”hopp” upp för en trappa så tog den ett hopp hos mig i går.

Dessutom gjorde jag fiskgratäng enligt konstens alla regler.

Och den blev supergod. ”Köp räkor och ha på”, sa Janne. Det gjorde jag. Femtio kronor för en liten burk! Jaja…det var gott. Riktigt gott och brödet blev också gott. I morse hade jag och Walle mys. Medan jag duschade och fixade frukost låg han på soffan och kollade på barntv, sedan åt vi tillsammans med tänt ljus och efteråt fick han lov att äta smörgås framför tv:n. ”Mormor, mer smörgås”, hojtade han och det är klart att han fick det.

När jag lämnat honom på skolan gick jag och Lady en promenad.

Grått, små-regn och all snön som är borta gjorde inte någon glad, men vi mår båda bra av att gå en sväng. Min mamma vill gärna hindra mig från det, men det lyckas hon inte med. Jag ber till högre makter att jag ska ha tålamod med hennes påstående och ord som dyker upp – men hon kan inte styra mig längre, men jag vill heller inte såra henne på något sätt.

Nu ska jag sitta framför brasan och njuta av kaffet.

Jag hoppas på en riktigt fin och lugn dag.

Kärlek!

3 reaktioner till “Kärlek”

  1. Men hur kan hon ha något emot att du går? Är hon rädd att du ska bli överfallen? Det kan man ju förstå. Jag tänker också så ibland, särskilt den yngsta dottern löptränar en del, och den äldsta är mycket ute ensam i skog och mark hon också. Men jag är glad att de kan, önskar att jag också kunde. Men den tiden är förbi. Hur som helst bryr hon sig ju, du får vara glad för det. Kram!

  2. Tack för inspirationen – min pyssliga man står nu och steker plättar till middag :D

  3. Tinto: Fast när jag är irriterad så orkar jag inte tänka att hon bryr sig. Tidigare tyckte hon jag var överviktig och jag ansåg att jag inte var det. När jag gick ner i vikt så har hon hängt upp sig på det och därför ”måste det vara ett slut på det där rännandet”. Min mamma har alltid styrt oss och om hon inte fått som hon velat har hon börjat gråta och då har i alla fall jag gett vika. Till slut, jag var över nog över fyrtio år, insåg jag att vissa saker skulle jag inte säga förrän de var gjorda. Hon hade gärna hindrat mig från att studera, köpa lägenhet, köpa hus och annat. Varför? Ibland tror jag på avundsjuka och att hon har haft chansen men inte gjort.

    Caroline: Fint med pyssliga män. Plättar, ack så gott. Små godbitar kan man säga!

Kommentarer inaktiverade.