Lugnet

Tvättstuga vid Emån
Tvättstuga i Bodafors

Igår kväll insåg jag att ett migränanfall var på väg.

Då känner jag mig alltid rastlös, kropp och själ hänger inte ihop. Jag tog min medicin, som jag sällan behöver numera. och framåt kvällen mådde jag bra. Jag har sovit gott och lugnet har börjat infinna sig. Nu har jag fem veckor kvar av min ledighet (om jag nu får jobbet, jäkla Säpo som inte hör av sig) och det gäller att ta vara på de veckorna på ett bra sätt. De som redan har passerat har varit fyllda av flytt, jul, nyår, Jannes födelsedag, städning av Bromölla, städa hos föräldrarna, fixa med papper och deklarationen av lägenheten, säga upp avtal och ordna med försäkringar. Åh…dessutom har jag haft Walle här varje vecka, jag gillar verkligen det som att hämta honom på skolan, att äta pannkakor eller plättar, umgås, ta det lugnt, ha hans varma kropp att krama när han sover, att ge honom en superlugn start på morgonen med tända ljus och småprat.

Vad önskar jag mig av de här fem veckorna?

Lugn, bara lugn. Samt att jag gör det jag drömde om när jag fantiserade innan min ledighet. Nämligen att tömma extrarummet och i lugn och ro (haha!) måla taket, ta ner tapeter och sedan fixa fint där inne. Jag hade tänkt hinna renovera dockhuset (det planerade jag att göra redan för ett år sedan) och så fixa mer figurer i papier mache. Promenader med Lady. Köpa en kavaj till nya jobbet (om jag nu får det vill säga, önskar att de inte dröjde innan den här sista delen av rekryteringen).

Fast nu är det helg.

Idag är det fredag. Jag är ledig i helgen, inga plikter. Det blir en promenad med Lady förstås nu på förmiddagen, tyvärr är all snö borta och det forsar i alla diken och små bäckar, i eftermiddag ska jag träffa Janne och umgås med honom. Tänk, det blir nästan mindre nu när jag bor här än innan. I morgon har vi dagen för oss själva, på söndag ska han jaga. Jag älskar den mannen!

Det är sån tur att han tar det lugnt, att han låter mig bestämma takten.

Att han låter mig få längta efter honom utan att bli sur för att jag inte vill träffas jämt och ständigt. På tal om vatten och bilden – jag upptäckte att Google sparar alla de bilder jag för över till datorn från kameran. Det gäller att passa sig! Här är bilden på en sorts tvättstuga från förr i tiden. Emån har en liten, mycket grund, extraarm och där har de byggt ett litet hus. Inne i huset är det golv med stora luckor där jag antar att de tvättade mattor och annat förr i tiden. Superfin idé om man inte har tvättmaskin. Förr alltså!

Nu ska jag vidare i dagen.

Jag ska börja med att göra färdigt Helmers raggsockor. Han ville ha röda och röda har det blivit, med grå ”luser” och en kant med lettisk fläta. Bild kommer.

Kärlek!