Solsken

Solen strålar.

Det är vårsol på gång, en sådan som alla blir glada av. Min mamma är en ”vädermänniska”, om det finns den sortens folk känner jag inte till, men hon har själv kategoriserat sig på det sättet och visst kan jag höra skillnaden i hennes röst. För mig är det andra saker som har betydelse. Är det genomgrått, ösregn, mörkt, storm eller sol spelar ingen roll – det hänger mer på hur jag själv mår om dagen ska bli bra.

Just nu drick jag kaffe på franskrostade bönor.

Jag har sytt upp sex gardinlänger och till min stora överraskning hade Ikea redan sicksackat, därför gick det lättare än jag beräknat. Dessutom har jag, vis av erfarenheten, räknat noga på fyra procents krympning. Gardinerna är inte uppe ännu, jag ska först tvätta dem och helst vill jag köpa vita gardinerstänger. Jag har haft svarta sedan jag flyttade in, det är riktigt snyggt till mina mörka vintergardiner – men ”ska det va ska de va redigt”. Vita gardinstänger till vita gardiner.

Gardinstänger kostar inte mycket, men jag är pank för tillfället och det får vara tills lönen kommer. Det är något att se fram emot. Verkligen. Precis som mina sommarkläder som fortfarande hänger på vädringsstället och väntar på att få ockupera klädkammaren.

Jag blir lycklig av de små sakerna.

När jag var hos kvinnan som lade tarot för mig, sa hon att jag skulle göra klart något innan nyår. Hon sa det som ett gott råd. I går var en lite märklig dag, jag gjorde i alla fall färdigt ett par vantar jag stickat i Lovvika-garn. Det kändes – ja, inte befriande men gav mig en tankeställare om hur många gånger jag bestämt mig för att sy kläder och sticka men aldrig fått det som jag tänkt mig. Vantarna är i alla fall ett par vantar, om det råder ingen tvekan.

Strax ska jag ta min cykel, den vita med blommor på ramen, och trampa till Ica. Jag tänkte göra fikonbollar (en sorts nyttiga chokladbollar)  och morötterna är slut. Hur längesedan det är som jag cyklade till Ica utan blåst, regn, snö, is eller annat vet jag inte. Det måste varit i början på november.

Det har varit en lång vinter.

Nu ska jag vidare i dagen. Kärlek till alla!

4 reaktioner till “Solsken”

 1. Eva – jag har inte glömt ditt önskemål, men det kräver lite lugn och ro, vilket jag har lite ont om för tillfället.

  Kärlek till dig och hopp om en solig, lugn helg!

 2. Det händer ofta för mig också att det inte blir riktigt som jag tänkt när jag t ex stickar. Men jag har åtminstone roligt medan jag stickar, och om allt bleve perfekt hela tiden skulle det ju inte vara så kul när det verkligen blir bra! Just nu håller ja gpå med sockar i ett spiralvridet möster som man inte behöver göra häl på. I två melerade garner, ett mörkare, och så ett ljusare som jag randat med på skaftet. Vantar och mössor som jag stickade till småflickorna i vintras blev fina också. I rosamelerat garn, och med virkade blommor som dekor.
  Jag håller också på med nån sorts kofthistoria i ett tunt garn, och en i ett tjockare, dubbelt garn. Ingen av dem kommer nog att bli någon höjdare… ;-)
  Mina vår/sommargardinerligger och ska strykas. Måste bli gjort före påsk!
  Jag är väl inte direkt väderberoende, men har nog lite lättare att le när solen skiner ändå!
  Kram!

 3. Jag har massor av halvfärdiga projekt liggande, några har legat så länge att jag glömt vad jag tänkt göra…. För 15 år sedan köpte jag massor av tyg för att sy gardiner till vårt dåvarande vardagsrum, vilket aldrig blev av. Men i höstas använde jag tyget för att klä en soffa jag byggt, så då kom det väl till pass….

 4. Extraminnet: Jag tror jag kan vänta hur länge som helst. Det är ingen brådska, jag kände bara att jag ville veta mera och att du kanske har min sanning att berätta.

  Tinto: Nu har jag med min kollegas hjälp listat ut hur jag ska göra för att ”rugga upp” de där vantarna och jag känner genast att ”det här blir riktigt bra”. Jag hoppas att både du och din Älskling blri lika bra som jag har känslan för mina vantar. Det är ni värda, det har nog aldrig hänt att jag känt ett sådant allvar i dina ord (jag hoppas du förstår min andemening). Jag skickar kärlek och värme till dig.

  Freja: Haha! Jag berättade genast för min kollega om tyget! Haha! Du är underbar! Puss.

Kommentarer inaktiverade.